The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Welk type Amerikaanse koelkast past bij mij?

Er zijn verschillende typen Amerikaanse koelkasten waarvan de side by side de bekendste variant is. Hier zitten het koel- en vriesgedeelte naast elkaar. Bij een French door Amerikaanse koelkast zit het koelgedeelte boven het vriesgedeelte. Met een dispenser heb je koud water en soms ook ijsblokjes met een simpele druk op de knop. Houd wel rekening met de watertoevoer, mocht je een koelkast zonder reservoir hebben.

Amerikaanse koelkast kiezen

Amerikaanse koelkast

Als je een Amerikaanse koelkast koopt, denk je na over het volgende:

  • Wil je het koel- en vriesgedeelte naast elkaar of liever boven elkaar?
  • Drink je graag een koud glaasje water met ijsblokjes?
  • Heb je een waterleiding vlak bij je koelkast en wil je onbeperkt water tappen?

Side by side

Side by side Amerikaanse koelkast

De meeste Amerikaanse koelkasten zijn side by side koelkasten. Dit betekent dat het vriesgedeelte aan de ene kant zit en het koelgedeelte aan de andere kant. Het voordeel hiervan is dat je in één oogopslag ziet wat er allemaal in het koel- of vriesgedeelte ligt. Een nadeel is dat het vries- en koelgedeelte wat smaller zijn, waardoor je minder ruimte hebt voor hele brede producten.

French door

French door Amerikaanse koelkast

Bij een French door Amerikaanse koelkast zit het koelgedeelte bovenin en het vriesgedeelte onderin. Deze opstelling is vergelijkbaar met een koel-vriescombinatie. Het voordeel is dat het koelgedeelte over de gehele breedte van de koelkast loopt. Hierdoor heb je genoeg ruimte voor grote, brede producten. Het nadeel hiervan is dat je meerdere deuren moet openen om te zien wat er allemaal in de koelkast ligt.

Dispenser

Amerikaanse koelkast met ijsblokjes

Ongeveer de helft van alle Amerikaanse koelkasten hebben een dispenser. Er zijn 2 soorten dispensers: een waterdispenser en een water- en ijsdispenser. Het voordeel van een ijsdispenser is dat je op een warme dag gemakkelijk en snel ijsblokjes hebt zonder eerst water in te hoeven vriezen. Door simpelweg een glas tegen de dispenser te duwen, vul je het met water of ijs.

Watertoevoer

Wtertoevoer Amerikaanse koelkast

Een koelkast met een dispenser heeft een watertoevoer nodig zodat je altijd ijs of koud water bij de hand hebt. Ook hier zijn er weer 2 opties. Sommige Amerikaanse koelkasten hebben een aansluiting op de waterleiding. Hierdoor tap je onbeperkt water. Houd er wel rekening mee dat er een waterleiding in de buurt moet zijn. Kies anders voor een ingebouwd waterreservoir. Deze dien je wel zelf bij te vullen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen