The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Hoe blijf jij in contact met vrienden en familie dankzij Apple?

Als je ver bij je vrienden of familie vandaan woont of ze om een andere reden lang niet kan zien, is het fijn om toch in contact te blijven. Apple heeft daar allerlei leuke manieren voor. Je videobelt met je oma, deelt herinneringen via gedeelde fotoalbums en stuurt je vrienden tekeningen via iMessage. Lees in dit artikel hoe je in contact blijft met je dierbaren met je Apple producten.

6 tips om in contact te blijven

FaceTimen iPhone 12 Pro

Er zijn verschillende manieren om met elkaar in contact te blijven. Je speelt zelfs spelletjes met elkaar via je Apple apparaten. Met deze 6 tips doe je iets leuks met je vrienden of familie via je Apple apparaten:

  • Tip 1: videobel via FaceTime
  • Tip 2: stuur elkaar tekeningen via iMessage
  • Tip 3: deel herinneringen via gedeelde fotoalbums
  • Tip 4: praat elkaar bij via de Walkietalkie op Apple Watch
  • Tip 5: daag elkaar uit met sporten
  • Tip 6: speel spelletjes met en tegen elkaar

Tip 1: videobel via FaceTime

FaceTimen op iPhone

Je videobelt gemakkelijk met je familie of vrienden op je iPhone of iPad dankzij FaceTime. Ga daarvoor naar de FaceTime app op je apparaat en tik op het contact waarmee je wilt videobellen of op het plusje als je jouw contact niet direct ziet. Word je via FaceTime gebeld? Dan neem je gemakkelijk op door op het groene telefoontje op je scherm te tikken.

Tip 2: stuur elkaar tekeningen via iMessage

Tekenen in iMessage

Via iMessage stuur je elkaar meer dan alleen tekstberichten. In de Berichten app op iPhone heb je veel verschillende opties. Je stuurt elkaar live foto's, spraakberichten en foto's uit je albums. Ook stuur je elkaar tekeningen in de Berichten app. Tik in een chat op het hartje met de 2 vingers en teken erop los. Je tekening verdwijnt na een aantal seconden, tenzij je op Behoud klikt. Dan blijft je tekening zichtbaar in de chat. Je gebruikt deze functie ook als een soort hints: teken iets en laat de ontvanger raden wat het was voordat de tekening weer verdwijnt.

Tip 3: deel herinneringen via gedeelde fotoalbums

Foto's delen iPad

Als je elkaar niet meer zo vaak spreekt, is het lastig om te onthouden waar je elkaar van moet bijpraten. Om elkaar dagelijks wat meer op de hoogte te houden, maak je een gedeeld fotoalbum aan in de Foto's app. Daar zet je gemakkelijk alle foto's van je kinderen in, zodat je ouders van hun kleinkinderen meegenieten. Ook leuk: laat een videoboodschap voor iemand achter in je gedeelde fotoalbum. De persoon met wie je de foto's en video's wil delen, moet ook een Apple ID hebben. Je bekijkt de foto's na het inloggen gemakkelijk op al je Apple apparaten of via een webbrowser op je laptop.

Tip 4: praat elkaar bij via Walkietalkie op Apple Watch

Walkietalkie op Apple Watch

Gewoon gezellig kletsen onder het genot van een kopje koffie zit er soms gewoon niet in. Even gauw iets aan je collega vragen is ook niet hetzelfde als je thuiswerkt en het via een chat moet. Met de Walkietalkie functie van Apple Watch boots je die snelle babbel zo goed mogelijk na. Je houdt op je Apple Watch de Walkietalkie knop ingedrukt en spreekt je vraag in. Je collega of vriend hoort jouw bericht gelijk via zijn of haar Apple Watch en zegt gemakkelijk iets terug. Zo klets je alsnog gezellig met elkaar, ook al is het via een scherm.

Tip 5: daag elkaar uit met sporten

Sporten op Apple Watch

Zit je veel thuis en komt er van bewegen weinig terecht? Daag dan jezelf en je vrienden uit om meer te bewegen met Apple Watch. Stel bewegingsdoelen en moedig elkaar aan om ze te halen. In de Activiteiten app op je iPhone zie je jouw eigen voortgang en die van je vrienden. Probeer ze in te halen door nog een extra blokje om te gaan of nog een extra workout te doen. Je blijft zo in contact met elkaar en fit tegelijk.

Tip 6: speel spelletjes met en tegen elkaar via apps

Spelletjes op iPhone

In de App Store op iPhone, iPad en Mac vind je genoeg spelletjes die je met vrienden op afstand doet. Speel een potje digitale Scrabble met Wordfeud of speel hints met een app als Draw Something. Houd je van muziekquizzen? Dan is de app Songpop iets voor jou. Het kaartspelletje Uno download je ook via de App Store en speel je met vrienden. Met al die apps organiseer je gemakkelijk een digitale spelletjesavond. Wil je elkaar ook nog zien tijdens het spelletjes spelen? Dan is een app als Houseparty een uitkomst.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.793 beoordelingen