The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Apple HomeKit in gebruik

Apple HomeKit is een app op je iPhone, iPad en Apple Watch, waarmee je verschillende gekoppelde apparaten aanstuurt. Zo maak je met een app je huis een stuk slimmer. In dit artikel vertellen we je over verschillende producten die geschikt zijn om via HomeKit een te sturen.

Hoe werkt Apple HomeKit met slimme lampen?

HomeKit slimme lampen

De lampen van Philips Hue zijn via Apple HomeKit eenvoudig te bedienen. Om dit te doen, koppel je eerst jouw lampen met een Hue bridge aan HomeKit. Na het koppelen zijn de lampen via de app aan te sturen. Op je iPhone of iPad stel je de gewenste lichtkleur en lichtsterkte in. Daarnaast zet je lampen aan of uit wanneer je dat wilt. De HomeKit app laat je ook verschillende lichtscenes per ruimte instellen. Zo schakelt het licht bijvoorbeeld automatisch uit wanneer je het huis verlaat.

Hoe werkt Apple HomeKit met thermostaten?

Apple HomeKit thermostaat

Een thermostaat van Tado, Netatmo of Honeywell is geschikt voor gebruik met Apple HomeKit. Wanneer je jouw slimme thermostaat aan de app koppelt, stel je de gewenste temperatuur in voor elk moment van de dag. Zo stel je bijvoorbeeld in dat de thermostaat automatisch naar 20 graden Celsius gaat wanneer je thuiskomt. Als het te koud is in de kamer, zet je de kamertemperatuur met één handeling wat hoger. Je hoeft dan alleen je iPhone te pakken en over het scherm te vegen.

Hoe werkt Apple HomeKit met slimme stekkers en sensoren?

HomeKit slimme stekkers

Producten van EVE zijn compatibel met Apple HomeKit. In de collectie zitten slimme stekkers, lichtknoppen en verschillende sensoren. Koppel een slimme stekker aan Apple HomeKit en maak willekeurige elektrische apparaten slim. Na het koppelen aan de app schakel je het apparaat op afstand in en uit. Bovendien zie je in de app het energieverbruik van een aangesloten apparaat. Handig wanneer je op energiekosten wilt besparen.

Mascha
Artikel van:
Mascha Domoticaspecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 13.428 beoordelingen