The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Hoe gebruik je Apple HomeKit in je slimme huis?

Met Apple HomeKit op je iPhone, iPad of Apple Watch stuur je slimme apparaten aan. Zo bestuur je alles in jouw slimme huis vanuit één applicatie en koppel je verschillende apparaten aan elkaar. Voor nog meer gemak gebruik je Siri om alles met je stem te bedienen. In dit artikel lichten we verschillende producten uit die je met Apple HomeKit aanstuurt.

Slimme verlichting

HomeKit slimme lampen

Slimme verlichting van onder andere Philips Hue, Nanoleaf en LIFX is te bedienen met Apple HomeKit. Om Hue lampen te koppelen heb je een Hue bridge nodig. Installeer de lampen via de applicatie van de fabrikant en activeer in de instellingen de koppeling met HomeKit en Siri. Hierna voeg je ze in de HomeKit app aan jouw woning toe. Je stelt dan via je Apple device de lichtkleur en sterkte in, maakt lichtscènes of laat de lampen reageren op je andere gekoppelde apparaten.

Slimme thermostaten

Apple HomeKit thermostaat

De slimme thermostaten van Tado en Honeywell zijn geschikt voor gebruik met Apple HomeKit. Koppel de slimme thermostaat aan HomeKit en stel de gewenste temperatuur in voor elk moment van de dag. Voeg de thermostaat en je lampen toe aan dezelfde scène om bijvoorbeeld ‘s ochtends een warme en verlichte woonkamer binnen te lopen. Als het te koud is in de kamer, verhoog je de kamertemperatuur met een spraakcommando aan Siri.

Slimme beveiliging

Apple HomeKit ip-camera

Om je huis tegen inbraak te beschermen gebruik je ip-camera's of een alarmsysteem. Beveiligingscamera’s van Eve en de Somfy Protect serie werken met HomeKit. Dit betekent voor Eve camera’s dat je een livefeed van de camera via HomeKit bekijkt of beelden direct opslaat. Door jouw beveiligingssysteem te koppelen aan andere apparatuur heb je meer mogelijkheden om een inbreker af te schrikken. Als een camera of sensor beweging detecteert schakel je bijvoorbeeld automatisch de lichten of een sirene in.

Slimme stekkers en sensoren

HomeKit slimme stekkers

Alle slimme producten van Eve en sommige sensoren van Netatmo zijn compatibel met Apple HomeKit. Zo bestaan er slimme stekkers, lichtschakelaars, slimme rookmelders en lekkagemelders die je aan HomeKit koppelt. Via een slimme stekker is bijvoorbeeld een oude lamp of je koffiezetapparaat op afstand in te schakelen. Hoe meer sensoren of stekkers je in huis hebt, hoe beter alles samenwerkt. Houd er rekening mee dat sensoren die continu ingeschakeld zijn (zoals lekkagemelders) niet in een scène kunnen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.849 beoordelingen