The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Apple HomeKit in gebruik

Apple HomeKit: een app op je iPhone, iPad en Apple Watch waarmee je alle aangesloten apparaten aanstuurt. Oftewel, een app om je huis een stuk slimmer te maken. Lampen, thermostaten en slimme stekkers zijn onder andere producten die geschikt zijn om via HomeKit een te sturen.

Hoe werkt Apple HomeKit met thermostaten?

Apple HomeKit thermostaat

Heb je een Tado, Netatmo of Honeywell thermostaat? Top! Jij hebt het geluk dat je thermostaat geschikt is voor Apple HomeKit. Ik heb zelf een Tado thermostaat. Zodra ik deze aan de app heb gekoppeld, stel ik de gewenste temperatuur in voor elk moment van de dag. Zo stel ik bijvoorbeeld in dat de thermostaat automatisch naar 20 graden Celsius gaat wanneer ik binnenkom. Het is ook heel fijn dat ik vanuit mijn luie stoel de temperatuur eenvoudig omhoog swipe. Het enige wat ik doe, is mijn iPhone erbij pakken, swipen en klaar.

Hoe werkt Apple HomeKit met slimme lampen?

HomeKit slimme lampen

Philips Hue en Apple HomeKit zijn helemaal op elkaar ingespeeld. Hoe uitgebreider je Philips Hue assortiment in huis is, hoe gemakkelijker je het jezelf maakt. Uiteraard is 1 Philips Hue lamp ook al genoeg om met de app aan de slag te gaan. Ik heb een aantal Philips Hue lampen in huis. Deze koppel ik eerst via de Philips Hue bridge aan HomeKit. Op het moment dat alles met elkaar in verbinding staat, gaat er een wereld voor je open. Via mijn iPhone, iPad of Apple Watch (afhankelijk wat ik op dat moment in de buurt heb) stel ik eenvoudig de gewenste lichtkleur en lichtsterkte in. Ook zet ik met 1 druk op de knop de lampen individueel aan of uit. Dat allemaal vanuit mijn luie stoel. Om te testen vind ik het ook leuk om mijn woonkamer helemaal te voorzien van blauw licht. Niet dat ik het zo laat uiteraard, maar de mogelijkheid is er wel. Als laatste stel ik verschillende lichtscenes per ruimte in. Zo gaat bijvoorbeeld het licht automatisch uit op het moment dat ik mijn huis verlaat.

Hoe werkt Apple HomeKit met slimme stekkers en sensoren?

HomeKit slimme stekkers

Elgato EVE producten zijn compatibel met Apple HomeKit. De Elgato EVE collectie bestaat uit een slimme stekker, bewegingssensor, radiatorthermostaat en verschillende sensoren. Door de slimme stekker van Elgato EVE aan je Apple HomeKit app te koppelen maak je willekeurige elektrische apparaten opeens slim. Wanneer ik dus de stekker van een willekeurig elektrisch apparaat in de slimme stekker steek, heb ik opeens de mogelijkheid om het apparaat op afstand in en uit te schakelen. Via de app zie ik ook gelijk wat mijn energieverbruik is per aangesloten apparaat. Dat geeft me de mogelijkheid de kosten strak in de gaten te houden.

Mascha
Artikel van:
Mascha
Domoticaspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 42.199 beoordelingen