The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Wat is Apple HomeKit?

Met Apple HomeKit stuur ik al mijn slimme producten in huis aan vanaf 1 centrale plek. Zo bedien ik bijvoorbeeld mijn smart lampen en slimme thermostaat. Deze hoeven overigens niet door Apple gemaakt te zijn, ze moeten enkel het HomeKit protocol ondersteunen. Hoe dit allemaal werkt, lees je hier.

Wat is Apple HomeKit?

Wat is Apple HomeKit?

Apple HomeKit is een platform binnen iOS waarmee ik al mijn slimme apparaten in huis bedien via mijn iPhone, iPad of Apple Watch. HomeKit is dus geen app die ik installeer vanuit de App Store. Het is een protocol (een soort onderliggende verbinding) waardoor mijn apparaten met elkaar communiceren, mits deze producten HomeKit ondersteunen natuurlijk. Dit wordt bij ieder product aangegeven met het label "Works with Apple HomeKit".

Hoe werkt Apple HomeKit?

Hoe werkt Apple HomeKit?

Al mijn slimme producten hoeven niet door Apple zelf gemaakt te worden. Ze moeten alleen het HomeKit protocol ondersteunen. Ontwikkelaars kunnen apparaten wel aansturen, maar geen gegevens gebruiken en analyseren. Apple heeft het HomeKit verkeer namelijk volledig versleuteld. Zo kan niemand mijn gegevens stelen. Voorheen hadden producten allemaal hun eigen app waarmee je ze bediende. Sinds iOS 10 heeft Apple een eigen app gekregen genaamd 'Woning'. Zo hoef ik dus niet meer verschillende apps te openen om mijn apparaten te bedienen.

Wat kan ik met Apple HomeKit?

Apple HomeKit en slimme apparaten

Omdat ik meerdere slimme producten in huis heb, is Apple HomeKit een uitkomst voor mij. Vanaf 1 plek bedien ik al mijn producten, stel ik ze in en koppel ik producten aan elkaar. Ik stel in dat mijn thermostaat 's ochtends al aanspringt net voordat ik mijn bed uitga. En nog gemakkelijker: ik bestuur mijn slimme apparaten met mijn stem. Ik geef via Siri commando's om mijn lampen uit te doen. Ik kan mijn huis ook met anderen delen. Het is natuurlijk wel zo handig als mijn vriend de lampen ook kan bedienen. Ik als beheerder ben de enige die apparaten bewerkt of verwijdert. Maar de mensen die ik uitnodig, kunnen apparaten wel bedienen, zoals de kleur en helderheid van de lampen aanpassen.

Apple HomePod

Apple HomePod

De draadloze speaker, Apple HomePod, is niet zomaar een speaker. Naast dat ik muziek stream, is HomePod tegelijk een belichaming van Siri, Apple's virtuele assistent. Zo vraag ik HomePod bijvoorbeeld om een nummer af te spelen uit 1985. Ik vraag niet alleen om muzikale verzoekjes, maar Apple HomePod stuurt ook al mijn slimme apparaten in huis aan die HomeKit ondersteunen. Ik hoef dus niet eens meer de Woning app te openen. Het enige wat ik hoef te doen, is HomePod commando's geven. Zelfs als er muziek op staat en ik aan de andere kant van de kamer sta, hoort Siri mijn verzoekjes. Naast de bediening van mijn slimme producten, kan ik Siri ook nog om praktische informatie vragen, zoals: "Wat is het weer voor vandaag?" Apple HomePod is niet beschikbaar in Nederland.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen