The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Wat is een battery grip en wanneer kies je hiervoor?

De serieuzere (hobby)fotograaf kan soms hulp gebruiken van een aantal handige camera accessoires. De battery grip is zo'n handig accessoire. Waarom? Dat lees je in dit artikel. Ik leg je uit wat een battery grip precies is en wat je eraan hebt.

Wat is een battery grip?

Wat is een battery grip

Een battery grip is een accessoire dat je onderop je spiegelreflexcamera monteert. Het is een multifunctionele toevoeging. De battery grip fungeert aan de ene kant als extra greep. Hierdoor heb je meer grip op je camera. Daarnaast wordt de bediening van je camera eenvoudiger door de extra bedieningsknoppen die erop zitten. Maar het belangrijkste element: een battery grip biedt ruimte voor extra accu's. In de meeste grips passen er twee.

Wanneer kies ik voor een battery grip?

Battery grip kiezen

Als je veel achter elkaar fotografeert bij een lange fotosessie, biedt een battery grip uitkomst. Door de extra greep aan de onderkant heb je de camera op een natuurlijkere manier vast als je hem rechtop houdt. Met de extra bedieningsknoppen wissel je gemakkelijk van instellingen. Daarnaast heb je meer grip waardoor je de camera stevig vasthoudt. De extra accu's zijn ook handig voor langere fotosessies. Zo hoef je tijdens het fotograferen niet meer van accu te wisselen.

Waar moet ik rekening mee houden?

Battery grip tips

Niet elke battery grip past op iedere spiegelreflexcamera. Kijk dus goed of je het type te pakken hebt dat op jouw camera gemonteerd kan worden. Je hebt meestal de keuze uit eigenmerk grips en grips van andere merken. Er zit een nadeel aan battery grips: je camera wordt er zwaarder en groter van. Check dus even of je toestel nog wel in je cameratas past.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.576 beoordelingen