The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Welke bedrade of draadloze speakers zijn geschikt voor mijn situatie?

Je wilt graag een speaker, omdat je graag muziek luistert. Of omdat je het geluid bij je tv wilt verbeteren. Maar wat heb je eigenlijk nodig? En wat voor speaker is voor jouw situatie het handigst? In onderstaand artikel krijg je meer duidelijkheid of je nu een bedrade, of een draadloze speaker nodig hebt.

Bedraad: stopcontact en audiokabel

Hifi speaker

Hifi speakers met receiver zonder streaming mogelijkheid

Hier gaat de minste kwaliteit van het audiobestand verloren, omdat je de afspeelbron bedraad aansluit. Denk hierbij aan het afspelen via cd’s, platen of usb.

Stereo set

Stereo sets

Met een stereo set haal je direct een volledige set in huis. Dit is een eenvoudige oplossing voor een goede kwaliteit. Het geluid komt zowel van links als rechts en dat geeft een realistische geluidsweergave.

Soundbar

Soundbars

Een soundbar verbetert het geluid van je tv. Maar je gebruikt deze ook om muziek te streamen. Met een ‘domme’ soundbar sluit je de afspeelbron bekabeld aan, waardoor er minder kwaliteit verloren gaat. Het nadeel is wel dat je kabels hebt lopen, ook eventueel naar een subwoofer of achterspeakers.

Draadloos: stopcontact, draadloos streamen

Wifi speaker

Wifi speakers

Wifi speakers zijn slimme speakers waar je draadloos muziek naar streamt. Wel sluit je een wifi speaker aan op stroom. Via wifi verbind je eventueel meerdere speakers draadloos aan elkaar voor een stereopaar of surround of multiroom opstelling.

Hifi speaker

Hifi speakers met receiver met streamingmogelijkheden

Deze hifi speakers sluit je ook aan op het stopcontact, maar verbind je wel draadloos met je afspeelapparaat. Denk hierbij aan AirPlay, bluetooth of wifi. Let wel op dat er dan een deel van de kwaliteit verloren gaat.

Soundbar

Slimme soundbars

Zoals hierboven ook al staat beschreven, verbetert een soundbar het geluid van je televisie. Een slimme soundbar beschikt over wifi en/of bluetooth. Zo stream je draadloos naar de bar en verbind je meerdere apparaten draadloos met elkaar. Je creëert een surround of multiroom opstelling.

Draadloos: geen stopcontact, draadloos streamen

Wifi speaker

Wifi speakers met accu en bluetooth

Wanneer een wifi speaker ook over een oplaadbare accu en bluetooth beschikt, gebruik je hem zowel als wifi en bluetooth speaker. Dit betekent dat je ‘m thuis verbindt met je soundbar, of andere wifi speakers. Je neemt de speaker met je mee naar het strand of het park dankzij de accu en de bluetooth verbinding.

Bluetooth speaker

Bluetooth speakers

Met een bluetooth speaker heb je alleen een stopcontact nodig om de speaker op te laden. In gebruik is de speaker volledig draadloos. Dankzij de accu en bluetooth verbinding neem de je speaker eenvoudig overal mee naartoe. Let van te voren wel op het formaat, zodat je zeker weet dat de speaker in je tas past.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.849 beoordelingen