The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Hoe kies je de beste all-in-one pc voor jou?

Een all-in-one pc is het alternatief op de traditionele desktop met monitor. In een all-in-one is de computer namelijk in het scherm verwerkt. Zo zit alles op één plek en oogt je bureau overzichtelijk. Bovendien zijn all-in-ones er in diverse varianten, maar hoe weet je nu welke jij nodig hebt? In dit artikel vertel ik je hoe je tot de beste all-in-one komt.

In het kort

In de praktijk heb je de keuze uit 2 soorten all-in-one pc’s: aan de ene kant zijn er all-in-one pc’s die Windows draaien, en aan de andere kant heb je de Apple iMac. Het is dan ook vooral belangrijk je af te vragen of je het liefst met macOS werkt of met Windows. Daarnaast is het ook belangrijk te bedenken waar je de pc voor gaat gebruiken. Want alleen dan is het mogelijk een goed overwogen keuze te maken.

Wat ga je met de all-in-one doen?

All-in-one pc met muis en toetsenbord.

Wil je de pc gebruiken om te internetten, e-mailen of tekstverwerken? Dan volstaat elke all-in-one. Wil je echter meer met jouw all-in-one doen, zoals videobewerking of werken met Photoshop, dan moet je dieper in de buidel tasten. Zo heb je een all-in-one nodig met minimaal een Intel Core i5 processor voor fotobewerking en een i7 voor videobewerking. Voor gaming zijn de meeste all-in-ones niet echt geschikt, omdat ze meestal geen krachtige dedicated videokaart hebben.

Welke features vind je belangrijk?

All-in-one pc met toetsenbord en muis.

Sommige all-in-one pc beschikken over een touchscreen. Wel is het zo dat deze varianten duurder zijn dan degenen zonder touchscreen, dus een touchscreen is enkel aan te raden wanneer je dit echt belangrijk vindt. Werk je bijvoorbeeld met grote bestanden en heb je altijd opslagruimte tekort, denk dan aan voldoende opslagruimte. Doe je aan video- of fotobewerking, dan is een display met hoge resolutie aan te raden zodat je gedetailleerd te werk gaat. Afhankelijk van het aantal features moet je ook je budget bijschaven.

Mac of Windows?

All-in-one pc met Windows erop.

Heb je een iPhone, een iPad of vind je Apple apparaten fijn, dan is een iMac aan te raden. Maakt het je niet uit en kan je zowel met macOS als met Windows uit de voeten, dan is een Windows all-in-one aan te raden. Een iMac, vooral met 5K scherm, ligt qua aanschafprijs veelal hoger dan een Windows pc, wat vooral merkbaar is als je een budget hebt. Wel geven enkelen de voorkeur aan het gebruiksgemak en esthetiek die een iMac met zich meebrengt.

Conclusie

Welke all-in-one bij jou past, hangt van je voorkeuren af en hoe hoog je budget is. Hoe zwaarder de taken die je gaat uitvoeren met de pc, hoe dieper je in de buidel moet tasten. Ook is het verschil tussen macOS en Windows belangrijk om te overwegen. Speelt geld geen rol, wil je grafische werkzaamheden uitvoeren of ben je Apple fan, kies dan een iMac. Heb je minder geld te besteden of wil je een huis-tuin-en-keuken pc, dan ben je met een Windows pc net zo goed uit.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.835 beoordelingen