The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Wessel

De beste apps voor de Google Chromecast

Met de Google Chromecast stream je eenvoudig je favoriete series en apps van je smartphone of tablet naar je televisie of laptop. Niet alleen met Android toestellen, maar ook met Apple apparaten. In onderstaand lijstje vind je 5 handige apps, zodat je direct met volle teugen geniet van de leukste series, games en muziek.

1. Netflix

Netflix

Netflix is een online filmdienst waar je voor een vast bedrag per maand onbeperkt de vetste films en series bekijkt. Denk bijvoorbeeld aan Netflix series, zoals House of Cards, Daredevil en Orange is the New Black, en aan je favoriete series en tekenfilms van vroeger.

Beschikbaar voor: Android en iOS
Leuk voor: Binge watchers, mensen die niets liever doen dan films en series kijken.
Niet interessant voor: Mensen die geen abonnement op Netflix hebben.

2. YouTube

Youtube

YouTube is je portaal tot het internet. Schuddebuik van het lachen met de nieuwste kattenfilmpjes of waan je een heuse chef-kok met de uitgebreide kookvideo's. Daarnaast heb je toegang tot talloze blogs en andere instructiefilmpjes. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je vindt het op YouTube.

Beschikbaar voor: Android en iOS
Leuk voor: Iedereen, want: te veel om op te noemen. Reviews, nieuws, muziek, webcasts, podcasts, kattenfilmpjes en meer.
Niet interessant voor: Kattenhaters en mensen die Enzo Knol zat zijn.

3. Chrome Browser

Chrome

Browsen op het internet doe je eenvoudig met de Google Chromecast browser. Deze app biedt de beste ondersteuning voor je Chromecast en is direct te gebruiken. Via de app toon je het beeld van je smartphone op de tv, beter bekend als mirroring. Dus, plof neer op de bank, gebruik je smartphone als toetsenbord en surf langs al je favoriete websites.

Beschikbaar voor: Android en iOS
Leuk voor: Iedereen. Browsen via de Chromecast doe je het makkelijkst met de Chrome Browser.
Niet interessant voor: Apple gebruikers die de voorkeur geven aan Safari.

4. Spotify

Spotify

90 miljoen minuten, 1,5 miljoen uur, 62.500 dagen of 171 jaar. Met een bibliotheek van meer dan 30 miljoen nummers luister je eindeloos naar je favoriete muziek. Alle nummers zijn gratis te beluisteren, met advertenties tussendoor. Wil je ongestoord genieten? Overweeg dan een Spotify Premium abonnement.

Beschikbaar voor: Android en iOS
Leuk voor: Het beluisteren van meer dan 30 miljoen muzieknummers. Gratis (met reclame)!
Niet interessant voor: Het ontdekken van onbekende artiesten. Dan kun je beter terecht bij Soundcloud of Pandora.

5. Plex

Plex

Plex is een mediacenterdienst waarmee je content, zoals muziek en films, op verschillende apparaten beschikbaar maakt. Je voegt eenvoudig al je media toe aan de bibliotheek, waarna Plex zelf alle informatie toevoegt aan de betreffende content, zoals filmposters, samenvattingen en meer. Vervolgens stream je deze vanaf je luie bank naar de tv met de Chromecast.

Beschikbaar voor: Android en iOS
Leuk voor: Filmfanaten met een NAS en het delen van je mediabibliotheek, zoals muziek, vakantiefoto's en filmpjes met al je apparaten. Altijd en overal.
Niet interessant voor: Gebruikers die genoeg hebben aan kant-en-klare streamdiensten zoals Netflix en Spotify.

Installatie hulp

Heb je de leukste apps gevonden en is je Google Chromecast klaar voor installatie? Lees hier ons adviesartikel met uitleg hoe je Chromecast installeert.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 14.888 beoordelingen