The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Wessel

De beste apps voor de Google Chromecast

De Google Chromecast streamt jouw favoriete series en apps van je smartphone, tablet of laptop naar de televisie. De meeste apps ondersteunen streaming naar de Chromecast. In dit artikel bespreken we de 5 handigste apps waarmee je geniet van de leukste series, games en muziek.

1. Netflix

Netflix

Om series te kijken op Netflix sluit je een abonnement af. Je betaalt maandelijks een vast bedrag om onbeperkt de vetste films en series te zien. Denk bijvoorbeeld aan populaire Netflix series, zoals Peaky Blinders, Stranger Things of the Crown. Daarnaast stream je klassieke en recente films of Netflix Originals allemaal via de Chromecast naar je tv.

Over Netflix

Beschikbaar voor: Android en iOS
Leuk voor: Binge watchers, mensen die niets liever doen dan films en series kijken.
Niet interessant voor: Mensen die liever geen abonnement afsluiten.

2. YouTube

Youtube

YouTube is de bekendste app voor het bekijken van filmpjes. Lach om de nieuwste kattenfilmpjes en vlogs of waan je een heuse chef-kok met uitgebreide kookvideo's. Daarnaast heb je natuurkijk toegang tot talloze Coolblue vlogs of instructiefilmpjes. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je vindt het op YouTube.

Over YouTube

Beschikbaar voor: Android en iOS
Leuk voor: Iedereen, want: te veel content om op te noemen.
Niet interessant voor: Mensen die films en series willen streamen.

3. Disney+

Disney

Disney+ is een andere grote streamingsdienst voor films en series. Hier vind je alle content die gemaakt is door Disney of ooit aan het aanbod van Disney is toegevoegd. Denk aan de animatiefilms uit je jeugd, maar ook aan alles van Marvel en Star Wars. Ook de Simpsons en materiaal van National Geographic stream je via Disney+ naar je Chromecast.

Over Disney+

Beschikbaar voor: Android en iOS
Leuk voor: Fans van Disney, Marvel of Star Wars en liefhebbers van films en series.
Niet interessant voor: Mensen die liever geen abonnement afsluiten of geen liefhebbers van Disney zijn.

4. Spotify

Spotify

Spotify is het grootste platform voor het streamen van muziek. De enorme bibliotheek bevat tientallen miljoenen nummers en podcasts, die je eindeloos kunt beluisteren. Dit kan gratis, maar dan hoor je regelmatig advertenties tussendoor. Wil je ongestoord genieten? Overweeg dan een Spotify Premium abonnement.

Over Spotify

Beschikbaar voor: Android en iOS
Leuk voor: Het beluisteren van miljoenen nummers en podcasts.
Niet interessant voor: Het ontdekken van onbekende artiesten. Dan kun je beter terecht bij Soundcloud of Pandora.

5. Plex

Plex

Plex is een mediacenterdienst waarmee je content, zoals muziek en films, op verschillende apparaten beschikbaar maakt. Je voegt eenvoudig al je media toe aan de bibliotheek, waarna Plex zelf alle informatie toevoegt aan de betreffende content, zoals filmposters, samenvattingen en meer. Vervolgens stream je deze vanaf je luie bank naar de tv met de Chromecast.

Over Plex

Beschikbaar voor: Android en iOS
Leuk voor: Filmfanaten met een NAS of voor het delen van je mediabibliotheek, zoals muziek, vakantiefoto's en filmpjes met al je apparaten. Altijd en overal.
Niet interessant voor: Gebruikers die genoeg hebben aan kant-en-klare streamdiensten zoals Netflix en Spotify.

Installatie hulp

Heb je de leukste apps gevonden en is je Google Chromecast klaar voor installatie? Lees hier ons adviesartikel met uitleg hoe je Chromecast installeert.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen