The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Richard

Advies over mediaspelers

Je zoekt een oplossing om media af te spelen op je tv of beamer. Met een mediaspeler is dit eenvoudig op te zetten. Hoe wil je data afspelen, vanaf welk medium en moet je laptop dan nog aan blijven staan? Wij geven je advies, zodat je de beste mediaspeler voor jou kan uitkiezen.

1. Hoe werkt een mediaspeler?

Mediaspeler

Met een mediaspeler speel je muziek, foto's en films af op je televisie. Sluit de speler met een HDMI kabel aan op je tv en speel bestanden af van een usb stick, geheugenkaartje of externe harde schijf. Of stream media vanaf een netwerkapparaat - zoals een NAS, computer of laptop - via je mediaspeler naar je televisie. Je bekijkt eenvoudig al je bestanden rechtstreeks op je tv.

  • Speelt een ruime hoeveelheid bestandsformaten af
  • Kan apart ondertitels afspelen
  • Haalt automatisch filminfo op
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Bediening via tablet/smartphone mogelijk

2. Wil je media (draadloos) streamen via het netwerk?

Draadloos streamen

Met een mediaspeler kun je vanuit je hele thuisnetwerk media streamen. Heb jij je collectie digitale muziek, foto's en films op je computer, laptop of NAS staan? Verbind je mediaspeler dan met het netwerk en stream eenvoudig al je multimediabestanden naar je televisie. Trek je liever geen kabels door je huis? Kies dan een mediaspeler met wifi en stream via het draadloze netwerk.

3. Wil je streamen vanaf een iPad, iPhone of MacBook?

Streamen vanaf iPad

Heb je een iPad, iPhone of MacBook en wil je jouw nieuwste vakantiefoto's direct laten zien op je tv? Of wil je via Spotify iedereen laten meegenieten van dat ene leuke liedje? Ga dan voor de Apple TV, een mediaspeler met Airplay. Met de Apple TV stream je foto's, muziek, video's en games direct van je iPad en iPhone naar je tv. Heb je een MacBook? Dan kun je de tv als tweede scherm gebruiken.

4. Wil je media afspelen vanaf een harde schijf?

Media vanaf harde schijf

Heb je jouw filmcollectie op een externe harde schijf of usb stick staan? Kies dan voor een mediaspeler met een usb aansluiting. Met deze mediaspelers kun je naast streamen ook bestanden direct vanaf een harde schijf afspelen. Je hoeft slechts de harde schijf in de usb poort te pluggen en je kunt al je films afspelen. Wil je liever dat je bestanden op de speler zelf staan? Kies dan een mediaspeler waar je een harde schijf in kunt monteren of waar de schijf al inzit.

5. Wil je Netflix bekijken op een tv?

Netflix op tv

Heb of wil jij een abonnement op Netflix? Kies dan voor een mediaspeler met de Netflix-app. Dankzij deze app hoef je niet meer te downloaden, maar bekijk je films, series en cabaret direct vanaf je mediaspeler op je tv. Met de populaire streamingsdienst Netflix heb je voor een vast bedrag per maand toegang tot een eindeloos aantal HD-films en series.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.029 beoordelingen