The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Advies over Bluetooth headsets

Een Bluetooth headset is het meest gebruikte type headset. Welke headset het beste bij jou past, hangt af van verschillende factoren. Hieronder vind je een aantal punten waarbij je rekening moet houden bij de aanschaf van een Bluetooth headset.

Wat is de beste draagstijl voor jou?

Headset op oor

Op-het-oor bluetooth headset:

Deze headsets zitten helemaal op je oor, nabij je gehoorgang. Extern geluid wordt hierbij vrijwel geblokkeerd, waardoor deze draagstijl ideaal is wanneer je veel onderweg bent, of werkt in een drukke omgeving. Het nadeel is dat deze headset minder stevig zit, en dus goed moet passen om de hele dag comfortabel te kunnen dragen.

Headset achter oor

Achter-het-oor bluetooth headset:

Dit type headset draag je achter je oor. Deze headsets zitten stevig, en je kunt geluiden uit je omgeving nog goed waarnemen. Ook bij mensen met een bril zitten deze headsets comfortabel. Nadeel van deze draagwijze is dat deze alleen enkeloors is te gebruiken.

Wil je de headset op 1 oor of twee oren gebruiken?

Er zijn twee typen bluetooth headsets: de enkeloors headset, die een enkel oorstuk heeft, en een dubbeloors headset, die je in, op, achter of over beide oren plaatst. De enkeloors headset is vaak een klein, onopvallend product. De enkeloors headset heeft als voordeel dat je, naast dat je aan het bellen bent, ook nog op de hoogte blijft van de geluiden om je heen. Met een dubbeloors headset gebruik je beide oren. Deze is dus ideaal wanneer je geluid van buitenaf wil blokkeren. Daarnaast bieden sommige van deze headsets stereo geluid, wat bijdraagt aan een hoge geluidskwaliteit ervaring.

Enkeloors of dubbeloors?

Headset enkel oor

De voordelen en nadelen van enkeloors gebruik

  • Blijf op de hoogte van je omgeving
  • Klein en onopvallend
  • Sneller afgeleid van telefoongesprek
Headset beide oren

De voordelen en nadelen van dubbeloors gebruik

  • Blokkeert het geluid van buitenaf
  • Hoge geluidskwaliteit
  • Niet op de hoogte van geluiden om je heen

Is elke bluetooth headset geschikt voor jouw telefoon?

In principe kan elke bluetooth headset aan een telefoon met bluetooth ondersteuning gekoppeld worden. Echter, voor het optimaal functioneren van je headset is het handig om te kiezen voor een headset met dezelfde, of een lagere bluetooth versie als je telefoon. Anders heb je kans dat niet alle headset functionaliteiten optimaal werken, of dat ze in het geheel niet worden ondersteund. Verder verschillen de bluetooth-versies in energiegebruik, waarbij headsets met bluetooth 4.0 het meest energiezuinig zijn en je je smartphone hiermee dus het langst kunt gebruiken.

  • Bluetooth 2.1 + EDR of lager
  • Bluetooth 3.0
  • Bluetooth 4.0

Zit je vaak in een rumoerige omgeving?

Dan is ruisonderdrukking op je headset een uitkomst. Ruisonderdrukking zorgt ervoor dat ruis en omgevingsgeluid op de lijn wordt verminderd, zodat jij en je partner beter verstaanbaar zijn tijdens een gesprek.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 13.796 beoordelingen