The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jaimy

Buiten frituren

De meeste mensen frituren in de keuken, maar je kunt er ook voor kiezen om de frituurpan buiten te gebruiken. Er zijn zowel binnen als buiten een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wist je bijvoorbeeld dat je frituurpan kan afslaan als `ie te lang in de kou staat? Lees verder om te ontdekken hoe je dat voorkomt.

Voorkomen dat je frituurpan afslaat

Als je buiten gaat frituren is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat sommige frituurpannen niet even goed werken bij lage temperaturen. Hierdoor kan het voorkomen dat de friteuse het niet meteen doet. Je lost dit op door hem binnenshuis op kamertemperatuur te brengen - let op: niet aanzetten! - en hem daarna naar buiten te verplaatsen. Kies voor een friteuse met handvatten, zodat je hem gemakkelijk verplaatst en geen vieze handen krijgt. En bewaar je frituurpan bij vorst in ieder geval niet in een onverwarmde schuur. Door de vorst kan het vloeibare vet bevriezen.

Tips voor buiten frituren

  • Breng je friteuse voor gebruik binnenshuis op kamertemperatuur;
  • Kies een friteuse met handvatten, zodat je `m gemakkelijk verplaatst;
  • Bewaar je frituurpan bij vorst niet in de schuur.

Binnen frituren

Hoe je het ook wendt of keert: net als bij het koken op een fornuis komen er bij het frituren etensluchten vrij. En omdat je bij de meeste frituurpannen met de deksel open moet frituren is de kans groot dat er een vettige lucht in je huis blijft hangen. Kies voor een friteuse met een geurfilter om de verspreiding van geurtjes te beperken.

Tips voor binnen frituren

  • Kies voor een frituurpan met geurfilter;
  • Kies voor een frituurpan die je met gesloten deksel kunt gebruiken;
  • Plaats je frituurpan onder een afzuigkap.

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 12.849 beoordelingen