The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

4 tips voor het maken van cappuccino's met jouw Sage Nespresso Creatista

Je wilt volop genieten van lekkere cappuccino's die je thuis maakt met jouw nieuwe Nespresso machine. De Sage Nespresso Creatista Plus heeft veel instellingen waarmee je het melkschuim aanpast. Daarnaast zijn er nog andere manieren waarmee je een cappuccino naar jouw smaak aanpast. Wij geven je 4 tips, zodat jij hierna een cappuccino zet zoals jij deze het liefste drinkt.

Aan de slag met jouw Sage Nespresso Creatista Plus

4 tips voor het maken cappuccino's met jouw Sage Nespresso Creatista Plus

We hebben een aantal handige tips onder elkaar gezet, zodat jij de lekkerste cappuccino's met jouw Nespresso Sage Creatista zet.

  • Tip 1: gebruik gekoelde (houdbare) volle melk
  • Tip 2: stel de dikte en de temperatuur van de schuimlaag in
  • Tip 3: plaats het rvs kannetje op de temperatuursensor
  • Tip 4: reinig de stoompijp na iedere zetbeurt

Tip 1: gebruik gekoelde, volle melk

Tip 1: gebruik gekoelde, volle melk

Je gebruikt het beste volle melk voor smaakvol en lobbig melkschuim. Volle melk geeft over het algemeen meer smaak aan het schuim dan magere melk. Zorg ervoor dat de melk gekoeld is, zo schuimt het beter. Toch niet helemaal tevreden over de hoeveelheid schuim? Probeer dan eens houdbare melk of speciale cappuccino melk uit de supermarkt. Hier zitten in verhouding meer eiwitten in dan in verse melk, wat zorgt voor meer schuim. Gebruik je liever plantaardige melk? Lees dan in dit artikel welke soort je het beste kiest.

Tip 2: dikte en temperatuur van het schuim instellen

Tip 2: dikte en temperatuur van het schuim instellen

De melktemperatuur en de dikte van het melkschuim stel je gemakkelijk in naar wens via het menu van de koffiemachine. Hier zijn 7 verschillende standen voor: van een dunne schuimlaag tot een extra dikke. De opgeklopte melk heeft idealiter een temperatuur van 60 tot 70℃. We raden je daarom aan dat je de temperatuur niet hoger zet dan 70℃. Zo voorkom je dat de melk te heet wordt en de smaak en structuur van het schuim negatief beïnvloedt.

Tip 3: plaats het rvs kannetje op de temperatuursensor

Tip 3: plaats het rvs kannetje op de temperatuursensor

De melk doe je in het meegeleverde rvs kannetje. Het kannetje is van staal, omdat dit de warmte goed geleidt. Gebruik daarom geen beker of een kunststof kannetje. Zorg dat het rvs kannetje de temperatuursensor raakt tijdens het opschuimen en check ook of het kannetje en de sensor schoon zijn. De sensor is dat ronde stalen bolletje onder de stoompijp. Hiermee regelt het apparaat de temperatuur van het melkschuim. Zo weet je zeker dat de melk niet te warm of te koud wordt.

Tip 4: reinig de stoompijp na iedere zetbeurt

Tip 4: reinig de stoompijp na iedere zetbeurt

Misschien niet de leukste tip, maar wel een belangrijke: reinig de stoompijp. Met een goede reiniging zorg je ervoor dat de stoompijp zijn werk goed blijft doen. Na het opschuimen van de melk spoelt het stoompijpje zichzelf automatisch schoon. Hierna neem je met een theedoek de buitenkant van het pijpje nog even af. Om verstoppingen te voorkomen, open je wekelijks het menu en kies je voor het automatische reinigingsprogramma van het melksysteem. Na 10 minuten is de stoompijp van binnen brandschoon.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.570 beoordelingen