The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Iris

Hoe kies je de juiste platenspeler?

De platenspeler is terug van weggeweest. Wanneer je graag je lp’s weer van zolder wilt toveren, of misschien wel een hele nieuwe collectie wilt aanschaffen, dan heb je een platenspeler nodig. Omdat platenspelers tegenwoordig over veel moderne eigenschappen beschikken, helpen we je in dit artikel met het maken van een keuze.

Platenspeler kiezen

Hoe kies je een platenspeler

Om je van je keuzestress af te helpen, hebben we de belangrijkste eigenschappen van een platenspeler op een rijtje gezet. Stel jezelf eerst de volgende vragen:

  • Wil je een automatische platenspeler?
  • Wil je ingebouwde speakers?
  • Wil je een ingebouwde voorversterker?
  • Wil je een usb aansluiting?
  • Wil je een hoofdtelefoon aansluiting?
  • Wil je een retro ontwerp?

Welke soort platenspeler heb je nodig?

Volautomatische platenspeler

Er zijn verschillende soorten platenspelers. We lichten ze hieronder toe.

Volautomatische platenspeler

Deze speler voert alle handelingen om een plaat af te spelen zelfstandig uit. Denk hierbij aan het positioneren en laten zakken van de naald.

Halfautomatische platenspeler

Bij deze speler wordt een deel van de handelingen automatisch uitgevoerd. Meestal positioneer je zelf de naald deze wordt wel automatisch van de plaat gehaald als de muziek is afgelopen.

Handmatige platenspeler

Deze speler doet niets automatisch. Het voordeel daarvan is dat hij weinig elektronische toepassingen gebruikt die het geluidssignaal kunnen verstoren.

Kies je voor ingebouwde speakers?

Ingebouwde speakers in de platenspeler

Een platenspeler met ingebouwde speakers is direct klaar voor gebruik. Je hebt geen gedoe met externe speakers die je nog moet aansluiten. Als je ook kiest voor een draagbaar ontwerp, is de speler geschikt om overal mee naartoe te nemen. Een nadeel kan zijn dat de geluidskwaliteit niet optimaal is. Met externe hifi speakers luister je naar een krachtiger en gedetailleerder geluid.

Kies je voor een ingebouwde voorversterker?

Platenspeler met ingebouwde voorversterker

Je kiest een platenspeler met een ingebouwde voorversterker als je geen aparte versterker of receiver wilt gebruiken. Deze speler heeft namelijk een uitgangssignaal dat krachtig genoeg is om hem rechtstreeks met je speakers te verbinden. Zo luister je zonder externe apparaten naar je favoriete lp’s. Wanneer je kiest voor een platenspeler zonder ingebouwde voorversterker, let er dan op dat het externe apparaat beschikt over een phono ingang. Dit heb je nodig om de 2 apparaten met elkaar te verbinden.

Heb je een usb aansluiting nodig?

Platenspeler met usb poort

Je kiest een platenspeler met een usb ingang als je je lp’s wilt digitaliseren. Afhankelijk van de platenspeler bewaart deze de muziek van een lp op de aangesloten usb. Of je verbindt de platenspeler via een usb kabel met je computer waarna je de muziek opslaat. Ook gebruik je in sommige gevallen de usb ingang om muziek af te spelen.

Heb je een hoofdtelefoon aansluiting nodig?

Platenspeler met hoofdtelefoon aansluiting

Hoewel je het liefst de hele dag je rock ‘n roll platen afspeelt, worden je buren of huisgenoten daar minder blij van. Als je deze vrijheid niet hebt, kies dan voor een platenspeler met een hoofdtelefoon aansluiting. Op deze manier koppel je je koptelefoon met een 3.5 mm jack aansluiting aan de speler en geniet je in stilte van al je platen.

Wil je een retro ontwerp?

Retro platenspeler

Vintage is hip, dat zie je ook terug in het ontwerp van platenspelers. Als je op zoek bent naar een opvallende blikvanger voor in je kamer, kies dan voor een retro ontwerp.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen