The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Advies over deursloten

Een nieuw deurslot kopen ter vervanging van je huidige slot is best lastig. Zeker als het om een slim slot gaat. Weet je welk type slot je nu hebt? En welk slim slot daar dan geschikt voor is? En heb je ook al eens nagedacht over hoe je het slimme slot wilt openen? Op deze pagina helpen we je graag bij het maken van de beste keuze voor een nieuw (slim) deurslot.

1. Type slot

Je koopt een deurslot ter vervanging of als upgrade van je huidige slot. Voordat je een keuze maakt, is het belangrijk om te weten welk type slot de deur bevat. Hieronder onderscheiden we 3 type deursloten:

Euro cilinderslot

Een cilinderslot bestaat uit een cilinder en een behuizing. Een cilinderslot is het meest voorkomende slot bij woningen.

Oplegslot

Een oplegslot, ook wel opdekslot, komt vaak voor in appartementen. Een oplegslot bestaat uit een slotkast, sluitkern, binnencilinder en een trekker.

Driepuntsslot

Een driepuntsslot, ook wel een meerpuntsslot, sluit de deur op 3 verschillende punten: aan de boven- en onderkant en ter hoogte van de deurklink.

2. Welke soorten slimme sloten zijn er?

Direct monteerbaar op slot

Direct monteerbaar op slot

Plaats het nieuwe (slimme) slot over je bestaande deurslot heen. De montage is niet alleen snel, maar hierdoor heb je geen extra hak- en breekwerk. Het slimme slot plaats je aan de binnenkant. De bestaande sleutel steek je aan de binnenzijde in het slot. Daarna plaats je de behuizing van het nieuwe slot over de sleutel heen. Meer is niet nodig. Verbind de behuizing via bluetooth of wifi aan je telefoon en je maakt de deur open via de app.

Cilinder vervangen

Cilinder vervangen

Het vervangen van een cilinder vraagt om extra uitzoekwerk. Bekijk voorafgaand aan je nieuwe aankoop welke cilindermaat je huidige deurslot heeft. Het is namelijk handig dat je de nieuwe cilinder overeenkomt met de bestaande cilindermaat van je huidige deurslot om extra hak- en breekwerk te voorkomen. Ook dit type slot bedien je na installatie via de app op je smartphone.

3. Hoe open ik de deur?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een slim slot te openen: denk aan een app, afstandsbediening, vingerscan, unieke pincode en tag. Welke variant het beste bij jou past, lees je hieronder:

Smartphone app

Deurbel met smartphone app

Installeer de app van het deurslot op je smartphone en tablet. Na de installatie, bedien je het slot via bluetooth en/of wifi. Indien je het slot via wifi wilt bedienen, moet je in het bezit zijn van een koppelbare bridge. Deze is niet universeel, dus let goed op welke bridge per merk compatibel is. Het voordeel van een slot met wifi is dat je deze vanaf elke locatie openmaakt. Via bluetooth is de afstand een stuk beperkter en moet je binnen het bereik van de bluetooth verbinding zijn om het slot te openen.

Afstandsbediening

Deurslot met afstandsbediening

Een slim deurslot met een afstandsbediening, open je met 1 druk op de knop. Het werkt in principe hetzelfde als het openen en sluiten van de auto. Met een afstandsbediening is het zendbereik om de deur op afstand te openen niet heel groot.

Een slim slot bevestig je aan de binnenzijde van de deur waardoor je de deur nog steeds met je gebruikelijke sleutel opent en sluit. Maar aangezien dat niet bij alle slimme deursloten het geval is, zijn er ook een aantal uitbreidingsmogelijkheden. Hierdoor heb je te allen tijde toegang tot je woning, kantoor of gastenverblijf.

Vingerscan

Leg je vinger op de scan en de scanner identificeert jouw unieke vingerafdruk waardoor de deur opengaat. Ideaal voor bijvoorbeeld buiten spelende kinderen.

Pincode

Plaats een codepaneel naast de deur en maak de deur open met een persoonlijke pincode.

Extra sleutel

Een extra sleutel in de vorm van een RFID-tag, smart card of smart key. Houd de tag tegen het slimme deurslot aan en de deur gaat open.

4. Waar ga je het slot voor gebruiken?

Een slim deurslot is handig voor verschillende gebruikssituaties. Om een goed beeld te schetsen, leggen we hier een aantal situaties aan je uit.

Particulier

Plaats een slim slot op je voordeur en bedien het op afstand via de app of met de afstandsbediening. Je hebt geen losse sleutels meer nodig en loopt zo naar binnen met je zware boodschappentassen. Iedereen met de app, een afstandsbediening of een persoonlijke code heeft toegang tot de woning.

Heb je naar schoolgaande kinderen en ben je zelf veel van huis of aan het werk? Dan zie je op de app precies wie er op welk moment thuis is geweest. Zo heb je altijd een goed overzicht en het geeft je wellicht een rustig gevoel dat de kinderen op verwachte tijdstippen thuis zijn.

Zorg

Wil je exact weten wanneer de verpleeg(st)er bij je moeder of oma voor de deur staat? Met een slim deurslot met wifi heb je op afstand controle over wie er op welk moment de deur openmaakt. Het is ook mogelijk om het slimme slot uit te breiden met een codepaneel of vingerscan. Dankzij een het slimme slot en de extra toevoegingen, heeft de thuishulp geen huissleutel meer nodig. Het scheelt je moeder of oma ook een extra loopje naar de deur en de verzorg(st)er is veel sneller binnen.

Airbnb

Met een slim slot geef je gasten, die bijvoorbeeld via Airbnb je woning huren, binnen een bepaalde tijd toegang tot jouw woning. Je stelt eenvoudig een periode met een unieke code in die je alleen naar je gasten communiceert. Na de ingestelde periode, vervalt de code en hebben de gasten geen toegang meer tot de locatie. Dankzij het slimme slot is het dus niet meer nodig om op de locatie aanwezig te zijn om de sleutel te overhandigen.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.099 beoordelingen