The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Op welke manieren open je een slim deurslot?

Er zijn veel verschillende manieren om een slim deurslot te openen. Zo zijn er deursloten met een app, een afstandsbediening of zelfs sloten die met een vingerscan opengaan. In dit artikel vertellen we je welke varianten er allemaal zijn, zodat je een deurslot kiest dat het beste bij jouw wensen past.

Smartphone app

Smartphone app

Bij sloten met app maak je via bluetooth of wifi verbinding met het slot. Voor wifi connectie heb je een koppelbare bridge nodig. Let daarbij goed op welke bridge compatibel is. Het voordeel van een slot met wifi is dat je de deur via de app vanaf elke locatie opent, bijvoorbeeld om een bekende binnen te laten. Via bluetooth open je het slot alleen als je binnen het bereik van de verbinding bent.

Afstandsbediening

Afstandsbediening

Een slim deurslot met een afstandsbediening, open je met één druk op de knop. Dit werkt in principe hetzelfde als het op afstand openen en sluiten van de auto. Meestal maakt de afstandsbediening via bluetooth verbinding met het slot. Het zendbereik van de afstandsbediening is daarom niet heel groot. Je opent de deur dus alleen wanneer je binnen een paar meter afstand bent.

Pincode

Slot met pincode

Een deurslot met pincode heeft een codepaneel, waarmee je de deur openmaakt. Je gebruikt hier een persoonlijke pincode voor. Bij deursloten met een codepaneel is het mogelijk om tijdelijke pincodes in te stellen. Dat is bijvoorbeeld handig om mensen voor een korte periode toegang tot je huis te geven. Zo kan een vriend of de mantelzorger met een code naar binnen. Ook als je jouw huis via Airbnb verhuurt, kunnen gasten tijdens hun verblijf het codepaneel gebruiken.

Extra sleutel of tag

Deurslot tag

Met een extra sleutel, zoals een RFID-tag, smart card of smart key, open je de deur door een tag tegen het slot aan te houden. Dit soort tags gebruiken radiofrequenties of andere NFC-methoden om contact te maken met het slot. Je gebruikt een extra sleutel of tag meestal als aanvulling op andere methoden om de deur te openen. Is je telefoon leeg of lukt verbinden via de app niet? Dan gebruik je dus de RFID-tag.

Vingerscan

Vingerscan

Slimme deursloten met een vingerscan zijn te openen door je vinger op de scan te leggen. De scanner identificeert jouw unieke vingerafdruk waardoor de deur opengaat, zoals veel smartphones ook doen. Een deurslot met deze mogelijkheid is bijvoorbeeld handig als je jonge kinderen hebt, die na het buitenspelen weer naar binnen willen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.581 beoordelingen