The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Robyn

Hoe werkt dual sim op je iPhone?

Als jouw iPhone dual sim ondersteunt, kan je 2 telefoonnummers gebruiken op 1 toestel. Handig als je bijvoorbeeld een telefoonnummer hebt voor zakelijke telefoontjes en een voor privégesprekken. Dual sim gebruik je met een nanosimkaart en een eSIM. Wat deze simkaarten zijn en hoe dual sim werkt op iPhone lees je in dit artikel.

In het kort: dual sim heel beperkt beschikbaar

Apple iPhone dual sim beperkt beschikbaar

Om gebruik te maken van dual sim op iPhone heb je 2 dingen nodig:

  • Apple iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR of nieuwer
  • Een mobiele aanbieder die eSIM ondersteunt

In Nederland zijn er nog maar enkele mobiele providers die eSIM ondersteunen, namelijk Vodafone, T-Mobile en Simyo. In België biedt Orange eSIM aan. Kies je bewust voor een iPhone die dual sim ondersteunt, zorg dan dus dat je bij een provider bent aangesloten die eSIM ondersteunt.

Nanosim & eSIM

Apple iPhone nanosim esim dual sim

Om dual sim te gebruiken heb je een nanosimkaart en een eSIM nodig. Een nanosim is een fysieke simkaart van het kleinste formaat. Vanaf iPhone 5 kiest Apple voor nanosimkaarten. Grote kans dat jouw telefoon dus al een nanosimkaart heeft. Een eSIM is niet een fysieke simkaart maar een digitale simkaart. Deze eSIM is ingebouwd in iPhone en werkt met netwerken van meerdere providers. Zo wissel je gemakkelijk van mobiele aanbieder. eSIM gebruik je gemakkelijk in combinatie met een nanosimkaart, zodat je 2 telefoonnummers op 1 toestel gebruikt.

iPhone modellen met dual sim

Apple iPhone Xs, Xs Max, Xr iPhone 11 Pro dual sim

eSIM is beschikbaar op Apple iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr en nieuwer. Je stopt daar dus een fysieke nanosimkaart in en gebruikt er een eSIM naast. Wil jij een iPhone waarop je 2 telefoonnummers kunt gebruiken? Kies dan voor een iPhone met dual sim optie. Let daarbij wel op dat jouw mobiele internetprovider eSIM ondersteunt. Bekijk hieronder welke providers eSIM aanbieden.

  • Nederland: KPN, Simyo, T-Mobile, Vodafone
  • België: Orange, Proximus

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.035 beoordelingen