The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Tips om je iPhone of iPad sneller te maken

Hoe langer ik mijn Apple iPad en Apple iPhone in gebruik heb, hoe trager ze worden. Zo starten apps minder snel op, navigeer ik minder soepel en loopt er soms zelfs een applicatie vast. Om dit te verhelpen gebruik ik een aantal trucjes. In dit artikel vind je 5 tips om je iPad of iPhone sneller te maken.

Tip 1: verwijder apps die je niet gebruikt

Apps verwijderen

Na een tijdje heb ik zo veel apps op mijn iPhone of iPad staan, dat het geheugen van mijn toestel vol raakt. Als ik al deze apps bij elkaar optel, neemt dit een flink gedeelte van mijn geheugen in beslag. Hoe minder vrij geheugen ik op mijn iPhone of iPad heb, hoe langzamer hij wordt. Daarom helpt het om eens goed door de lijst met apps te gaan en alle applicaties die ik niet meer gebruik te verwijderen.

Tip 2: het aantal apps dat op de achtergrond ververst beperken

Applicaties automatisch verversen

Zonder dat ik het door heb, verversen er op de achtergrond veel apps waarvan het eigenlijk niet nodig is dat ze continu up-to-date zijn. Zo worden mijn mailbox, sociale media apps en mijn weer app automatisch bijgewerkt. Door ‘automatisch bijwerken’ uit te zetten, zijn er minder processen tegelijk bezig. Zo worden de applicaties waarmee ik daadwerkelijk bezig ben sneller uitgevoerd.

Tip 3: onnodige bestanden verwijderen

Bestanden verwijderen

Naar verloop van tijd lopen mijn iPhone en iPad helemaal vol met bestanden. Zo zijn er allerlei downloads, foto’s en video’s waar ik eigenlijk nooit meer naar omkijk. Daardoor blijft er veel geheugen bezet waardoor mijn apparaat langzamer wordt. Daarom sla ik mijn foto’s op in de iCloud-fotobibliotheek (zet daarvoor iCloud-foto’s aan in instellingen) en verwijder ik regelmatig al mijn gedownloade bestanden. Oude berichten en gesprekken verwijder ik ook om de opslag van mijn telefoon zo leeg mogelijk te houden.

Tip 4: herstart Apple iPhone of iPad regelmatig

iPhone of iPad herstarten

Het is een opmerking die vaak als grapje gebruikt wordt: heb je al geprobeerd om hem uit- en aan te zetten? Maar het biedt vaak wel een oplossing! Bepaalde programma’s of acties die niet goed zijn afgesloten blijven namelijk in je apparaat hangen, waardoor het trager wordt. Door mijn Apple iPhone en iPad één keer per week te herstarten, sluit ik onvoltooide acties af en houd ik mijn mobiele apparaat snel.

Tip 5: zet je iPhone of iPad terug naar fabrieksinstellingen

Terugzetten naar fabrieksinstellingen

Door Apple iPhone en Apple iPad terug te zetten naar fabrieksinstellingen, maak ik het hele apparaat leeg. Dit betekent dat mijn toestel net zo ‘schoon’ is als toen ik hem voor het eerst opstartte toen ik hem kocht. Alle instellingen worden gereset en al mijn bestanden zijn dan verwijderd. Hoe leger mijn apparaat is, hoe sneller applicaties opstarten en hoe soepeler ik navigeer.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.681 beoordelingen