The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Eva

Hoe reset ik mijn Apple iPhone?

Ik heb net een nieuwe telefoon gekocht, jippie! Nu wil ik mijn oude iPhone graag verkopen. En dan het liefst zonder mijn apps en bestanden. Dus reset ik hem even. Ik vertel hier stap voor stap hoe ik dit doe, zodat je zelf eenvoudig jouw iPhone reset. Het duurt ongeveer 5 minuten om dit te doen.

In het kort: hoe, wat, waarmee?

Wat ga ik doen? Mijn iPhone resetten.
Voor welke toestellen is deze uitleg geschikt? Elke iPhone met iOS 7 of hoger.
Hoe lang duurt het? Het volgen van deze instructies en daarmee het resetten van mijn iPhone duurt circa 5 minuten.
Wat heb ik nodig? Mijn iPhone, voor minstens 60% opgeladen.
Moet ik iets voorbereiden? Ik wil mijn apps en bestanden graag op mijn nieuwe telefoon gebruiken, dus maak ik er een back-up van. Wil je weten hoe dit moet? Lees ons artikel over het maken van een back-up.

Waarom zou ik mijn iPhone resetten?

Er zijn verschillende redenen waarom ik mijn iPhone zou willen resetten. Reden 1 is verkoop: de koper zit niet te wachten op mijn instellingen, apps en bestanden. Ik heb een toestel ook wel eens gereset om ruimte vrij te maken, omdat de telefoon langzaam begon te worden. In dat geval kies ik ervoor om enkel de instellingen te wissen, zodat mijn apps en bestanden wel op het toestel blijven staan. Hieronder beschrijven we precies hoe Apple iPhone gereset wordt.

Stap voor stap: mijn iPhone resetten

Stap 1: zorg dat je toestel opgeladen is

iPhone opladen

Voor ik begin met het resetten van mijn iPhone laad ik hem op. Ik zorg dat hij ten minste voor 60% is opgeladen, zodat ik niet het risico loop dat hij halverwege het proces uitvalt. En als ik geen zin zou hebben om te wachten tot mijn iPhone is opgeladen, hang ik het toestel gewoon aan de oplader tijdens het resetten

Stap 2: open 'Instellingen'

Open iPhone instellingen

Het resetten van de telefoon gebeurt via instellingen. Ik open deze door op het icoontje met grijze tandwielen te tikken.

Stap 3: veeg naar beneden

Veeg naar beneden op Apple iPhone

Om bij de instellingen voor het resetten van mijn iPhone te komen, maak ik gebruik van de zoekfunctie in instellingen. Hierdoor kom ik direct bij het scherm uit dat ik nodig heb. De zoekbalk verschijnt zodra ik met mijn vinger naar beneden veeg over het scherm.

Stap 4: typ 'Herstel' in de zoekbalk

Herstel in zoekbalk op Apple iPhone

Zodra ik een woord begin in te typen, geeft mijn iPhone alle opties van instellingenschermen die hiermee te maken hebben. Om bij de instellingen voor het resetten van de telefoon uit te komen typ ik 'Herstel' in. Ik zie dan meteen de optie 'Herstel alle instellingen' verschijnen.

Stap 5: klik op 'Herstel alle instellingen'

Herstel instellingen Apple iPhone

Om mijn iPhone te resetten, moet ik bij 'Herstel alle instellingen' zijn. Daarom tik ik deze optie aan zodra deze als zoekresultaat verschijnt.

Stap 6: klik op 'Wis alle inhoud en instellingen'

Wis inhoud en instellingen op Apple iPhone

Ik kom nu in het overzicht met de titel 'Stel opnieuw in'. Hier staan allerlei opties voor herstelwerkzaamheden die ik op mijn iPhone kan uitvoeren. Ik wil alle instellingen van mijn telefoon verwijderen, dus kies ik voor 'Wis alle inhoud en instellingen'.

Stap 7: voer de toegangscode van je toestel in

Toegangscode invoeren op Apple iPhone

Om mijn iPhone te resetten, moet ik de toegangscode van het toestel invoeren. Ik heb het dus niet over het wachtwoord van mijn iCloud account of de pincode van mijn simkaart, maar over de toegangscode van het toestel zelf. Deze gebruik je - naast de vingerafdrukscanner - om de telefoon te ontgrendelen. Ik voer deze code in en druk op 'Gereed'.

Stap 8: klik op 'Wis iPhone'

Wis iPhone

Nu verschijnt de optie om alles van mijn iPhone te verwijderen. Om dat te doen klik ik op 'Wis iPhone'.

Stap 9: klik nogmaals op 'Wis iPhone'

Wis iPhone

Apple heeft een zekerheidje ingebouwd. Daarom krijg ik de vraag 'Weet je het zeker?'. Ik weet het zeker, en klik dus op 'Wis iPhone'.

Klaar! Je iPhone is nu gereset.

Nadat ik voor de tweede keer op 'Wis iPhone' heb geklikt, verschijnt het Apple logo in beeld, met daaronder een laadbalkje. Dit betekent dat de telefoon nu al mijn gegevens aan het verwijderen is. Dit duurt een paar minuten. Zodra mijn iPhone hiermee klaar is, staat hij weer in fabrieksinstellingen ingesteld, en zijn al mijn apps en foto's verwijderd. Voor ik de telefoon verkoop, haal ik natuurlijk wel nog even mijn simkaart uit het toestel.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen