The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

5 Apple iPhone life hacks voor gevorderden

Apple iPhone is een slim apparaat. Wellicht heb je hiervoor al eerder een iPhone gehad. Je bent dus geen beginner en de basisfuncties heb je wel onder de knie. Misschien zijn er toch nog een aantal dingen die zelfs jij niet weet. We zijn benieuwd of jij al op de hoogte bent van deze 5 tips voor gevorderden.

1. Typfout? Schudden maar!

iPhone schudden bij typfout

Tijdens het typen, maak je soms typfouten. Meestal zoek je dan naar de ongedaan maken knop, maar er is iets wat veel sneller werkt. Apple heeft hier namelijk iets op bedacht: schudden! Doordat je iPhone krachtig schud, draai je jouw laatste actie terug. Denk aan fouten als een verkeerd ingetikt woord of een onbedoelde streep in een tekening. Je kan hiervoor natuurlijk ook de Backspace toets gebruiken, maar schudden is veel leuker.

2. Film je scherm

iPhone scherm filmen

Een screenshot heb je vast al eens gemaakt. Maar wist je al dat het ook mogelijk is om een schermopname te maken? De optie om een schermopname te maken vind je in het bedieningspaneel. Druk 'm in om de opname te starten en druk 'm opnieuw in om de opname te stoppen. Staat de knop niet in je bedieningspaneel? Dan voeg je hem toe in 2 stappen.

 1. Navigeer in de Instellingen app naar Bedieningspaneel.
 2. Zoek Schermopname en druk op het groene plusje. De opnameknop bevindt zich nu in het Bedieningspaneel.

3. Stel muziek in op de timer

iPhone muziek timer

Val jij graag in slaap terwijl je naar een rustige afspeellijst luistert? Stel dan je muziek in op een timer. Na een tijdje stopt de muziek dan automatisch met afspelen. Dit stel je in via 3 stappen.

 1. Open de klok app en tik rechtsonder op Timer.
 2. Stel in het bovenste gedeelte in hoelang je muziek mag afspelen.
 3. Tik op Als timer eindigt.
 4. Scrol naar beneden en tik op Stop afspelen.
 5. Kies rechtsboven voor Stel in en druk op de Start knop. De ingestelde tijd tikt nu weg. Staat de tijd op 0? Dan stopt de muziek.

4. Maak je eigen vibratie voor meldingen

iPhone vibratie meldingen

Staat jouw iPhone meestal op trillen? In 4 stappen stel jij verschillende vibraties per melding in. Zo weet je precies wat voor melding er binnenkomt.

 1. Open Instellingen en navigeer naar Horen en voelen.
 2. Kies de geluidsoptie die je wil aanpassen.
 3. Tik nu op Trillen.
 4. Hier selecteer je het trilpatroon dat je wil gebruiken. Je kan er ook zelf één maken via de optie Maak nieuwe trilling.

5. Zoek op woorden in Safari

iPhone zoekfunctie Safari

Wanneer je op je iPhone via Safari een artikel leest, gebruik je de zoekfunctie om woorden te zoeken. Tik op het Delen icoontje wanneer je op een webpagina bent. Scrol naar beneden en selecteer Zoek op pagina. Hier vul je de zoekterm in. Alle zoekresultaten worden nu gemarkeerd. Wissel tussen vorige en volgende zoekresultaten door op de pijltjes te tikken.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.720 beoordelingen