The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Steven

Hoe kies je een public display?

Een public display is een groot scherm waarop je presentaties of reclame uitingen weergeeft. Zo'n scherm noem je ook wel een large format display of narrowcasting scherm. De belangrijkste keuze is de schermgrootte. Wil je een interactief scherm of informatiezuil? Kies dan voor een touchscreen scherm. Wij leggen je uit hoe je een public display kiest die het beste bij je past.

Public display kiezen

Presentatie scherm groot

Om tot de perfecte public display te komen voor jouw bedrijf, stellen we de volgende vragen:

  • Hoe groot moet het scherm zijn?
  • Welke scherpte moet het scherm hebben?
  • Wil je een scherm met touchscreen?
  • Welk energielabel en aantal branduren kies je?
  • Welke functionaliteiten moet het scherm hebben?
  • Hoe wil je het scherm ophangen?

Hoe groot moet het scherm zijn?

Groot scherm narrowcasting

Het schermdiagonaal beschrijft de schermgrootte in inches. Hoe groter het scherm, des te meer ruimte je hebt voor powerpoint slides, narrowcasting of reclameboodschappen. De ideale schermgrootte wordt bepaald door de kijkafstand. Gebruik je de public display als presentatiescherm in een kleine ruimte met een kijkafstand tot 2 meter? Dan is een scherm tot 65 inch voldoende. Is de kijkafstand 3 tot 4 meter, bijvoorbeeld in een groot klaslokaal? Dan heb je al snel 75 of 85 inch nodig.

Welke scherpte moet het scherm hebben?

Large format display 4k of hd

De scherpte van een public display bepaalt hoeveel pixels het scherm heeft. 4K heeft 4 keer meer pixels dan full hd en is daarmee een stuk scherper. Onthoud goed dat grote 4K schermen hetzelfde aantal pixels hebben als kleine 4K schermen. Sta je dus vlak voor een 55 inch 4K display en een 85 inch 4K display, dan lijkt de 55 inch scherper. Zit je dicht op het scherm? Kies dan voor een kleiner formaat voor een zo scherp mogelijk beeld.

Wil je een scherm met touchscreen?

Grote monitor met touchscreen voor presentaties

Een touchscreen is nodig om een scherm interactief te maken. Dit is handig wanneer je veel tekent voor je werk, vaak aantekeningen maakt tijdens het presenteren of graag schetst tijdens creatieve brainstormsessies. Met een meegeleverde touchscreen pen gaat dit gemakkelijker. Soms schrijf je zelfs met 4 mensen tegelijk. Ook voor informatiezuilen en selfservice schermen is een touchscreen een waardevolle toevoeging. Gebruik je het scherm alleen om powerpoints en filmpjes te laten zien? Dan kies je beter voor een 'gewone' public display.

Welk energielabel en aantal branduren kies je?

24/7 scherm narrowcasting

Laat je de public display continu aan staan, bijvoorbeeld in de lobby van een hotel? Dan heb je een 24/7 display nodig. Deze schermen ondersteunen 24 branduren per dag, waardoor ze minder snel inbranden. 24/7 schermen gebruiken echter meer stroom. Daarom is een goed energielabel belangrijk, zoals A+. Voor presentaties tijdens werk heb je genoeg aan een scherm met 8 branduren per dag. Ook hierbij is een public display met een laag energieverbruik gunstig voor je energierekening.

Welke functionaliteiten moet het scherm hebben?

Screenshare of wifi public display

Public displays worden voor veel verschillende doeleinden ingezet, waardoor ze ook veel verschillende functionaliteiten hebben. Zo heb je bij een presentatiescherm baat bij een meegeleverde afstandsbediening en ScreenShare, waarmee je jouw scherm streamt naar de public display. Gebruik je het scherm om reclamefilmpjes af te spelen, dan biedt een ingebouwde videokaart juist uitkomst. Wil je het scherm neerzetten op een drukbezochte plek, kies dan voor een display met wachtwoordbeveiliging. Algemene verbindingsopties zoals wifi, NFC en bluetooth zijn altijd een handige toevoeging.

Hoe wil je het scherm ophangen?

Large format scherm op wieltjes

Je zet een public display niet gauw ergens neer, maar je hangt hem op met een muurbeugel. Soms is deze inbegrepen, soms moet je hem zelf aanschaffen. Zorg in het laatste geval dat de vesa standaard van de muurbeugel overeenkomt met die van het scherm. Er zijn ook kantelbare muurbeugels en verrijdbare standaarden voor je public display. Doordat deze standaarden op wieltjes staan, verplaats je de public display gemakkelijk naar verschillende ruimtes. Bij sommige Samsung Flip modellen wordt deze zelfs meegeleverd.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.084 beoordelingen