The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Wat is de VESA maat van mijn tv?

Als je een tv met een beugel aan de muur wilt hangen, is het belangrijk dat beide producten dezelfde VESA maat hebben. Zo weet je zeker dat de beugel op de tv past. Op deze pagina lees je wat de VESA maat is en hoe je erachter komt welke maat je tv heeft.

Wat is VESA?

Wat is VESA

VESA is de afkorting van Video Electronics Standards Association. Dit is een universele maat die je terugvindt bij de meeste tv’s en beugels. Je ziet hieraan hoeveel millimeter er tussen de horizontale en verticale bevestigingspunten zitten. Heeft een tv bijvoorbeeld een VESA maat van 200 x 100, dan staan de horizontale en verticale bevestigingspunten respectievelijk 200 en 100 millimeter uit elkaar.

Waarom is VESA belangrijk?

Bevestigingspunten VESA

Wil je jouw tv met een beugel aan de muur monteren? Dan moet je naast het geschikte formaat en gewicht ook op de VESA maat van de beugel letten. Deze moet hetzelfde zijn als de VESA maat van de tv. Zo weet je zeker dat de bevestigingspunten op elkaar passen. Wanneer de maten verschillend zijn, past de beugel waarschijnlijk niet op de tv.

Hoe kom je achter de VESA maat van de tv?

Wat is de VESA maat van mijn tv

De VESA maat van de tv staat meestal vermeld in de handleiding of op de productpagina. Zoek je een beugel voor je huidige tv, dan meet je de afstand tussen de bevestigingspunten gemakkelijk zelf op. In dit geval meet je altijd eerst de horizontale en daarna de verticale afstand. Meet je bijvoorbeeld 400 millimeter tussen de horizontale bevestigingspunten en 200 millimeter tussen de verticale bevestigingspunten, dan heeft de tv een VESA maat van 400 x 200.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.584 beoordelingen