The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Bonne

In 4 stappen je tv en muurbeugel ophangen

Je hebt een muurbeugel gekocht waarmee je jouw tv tegen de muur gaat hangen. Maar hoe ga je te werk? Om het je makkelijk te maken heb ik alle stappen die je moet nemen op een rij gezet. Volg deze instructies en je tv hangt binnen no time aan de muur.

Verzamel de materialen die je nodig hebt

Haal alle materialen uit de doos van je muurbeugel. De kans bestaat dat je aan het einde van de installatie onderdelen overhoudt. Dit komt doordat er vaak onderdelen meegeleverd worden voor verschillende maten tv's. Heb je een grote tv die je niet alleen kunt dragen? Zorg dan dat er iemand in de kamer is die je kan helpen.

Deze spullen zitten niet in de verpakking, maar heb je wel nodig:

 • Kruiskopschroevendraaier
 • Platte schroevendraaier
 • Hamer
 • Ringsteeksleutel
 • Boormachine of klopboormachine
 • Stofzuiger
 • Steen- of houtboor in de maat van de pluggen van de muurbeugel
 • Waterpas (als deze niet bij de muurbeugel zit)
 • Potlood
 • Rolmaat
 • Eventueel een leidingzoeker

Stap 1: bevestig het frame van de muurbeugel aan de tv

Tv beugel materiaal

Leg het scherm met de beeldzijde naar beneden op een zacht en stabiel oppervlak. Gebruik een doek of kleed als je de tv op de vloer of op een tafel legt. Zoek de juiste bouten uit de verpakking van de muurbeugel en maak de strips of interfaceplaat vast aan je televisie. Zorg ervoor dat de strip of plaat na montage niet boven, onder of naast de tv uitsteekt.

Stap 2: teken af waar je de tv wilt ophangen

Tv beugel muur aftekenen

Teken de schroefgaten op de muur. Voor de ideale hoogte plaats je de tv zo dat de ooghoogte vanaf je kijkpositie op tweederde van de hoogte van het scherm valt. Omdat de tv groter dan de beugel is, kan hij na de bevestiging hoger of lager hangen dat je in gedachten had. Een handige manier om de exacte hoogte te bepalen, is door de beugel los op de tv te plaatsen. Vervolgens meet je de afstand tussen de schroefgaten en de onderkant van de tv. Teken deze afstand af onder de schroefgaten van de muur en je weet precies op welke positie je tv aan de muur hangt.

Stap 3: bevestig het ophangsysteem aan de muur

Tv beugel ophangen

Met de meegeleverde schroeven en een schroevendraaier bevestig je de muurbeugel aan de wand. Bij sommige systemen heb je ruimte om de muurbeugel na montage nog iets te bewegen. Hierdoor hang je hem perfect op, zelfs als je de gaten niet helemaal goed geboord hebt. Gebruik je waterpas om de beugel recht te hangen.

Let op: Hang je een televisiebeugel van Vogel's aan de muur? Dan kan het zijn dat de meegeleverde schroeven langer zijn dan de meegeleverde pluggen. Dit is geen probleem, want op deze manier zit de plug steviger in de muur en hangt je televisie veiliger aan de wand.

Stap 4: hang de tv met het frame aan het systeem

Tv beugel frame ophangen

Pak de televisie op en breng hem naar de muur. Afhankelijk van het bevestigingssysteem, bevestig je de tv aan de muurbeugel.

 • Heb je een muurbeugel met strips? Hang dan de televisie met de strips in de beugel. Bij sommige systemen hoor je een klik zodra de televisie hangt.
 • Een muurbeugel met zwenkarm bevestig je door de televisie met adapter aan de bevestigde arm vast te schroeven.
 • Heb je een beugel waarbij je na montage nog bouten moet vastdraaien? Leg dan de waterpas op de tv, hang het scherm recht en draai de bouten vast.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.239 beoordelingen