The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Emmie

Hoe zorg ik ervoor dat de batterij van mijn Fitbit langer meegaat?

Niks is zo vervelend als een activiteitstracker of smartwatch die tijdens dat ene rondje fietsen uitvalt. Hoe lang de batterij van je Fitbit meegaat is afhankelijk van hoe vaak je de Fitbit gebruikt en in welke mate je gebruik maakt van de verschillende functies. Wil je zo lang mogelijk gebruik maken van je Fitbit? Lees dan hier tips om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de batterij van je Fitbit. Zo kom jij gedurende de dag niet voor verrassingen te staan.

Tips

  • Zorg ervoor dat de functie All-Day Sync in je Fitbit app uitstaat. Deze functie zorgt ervoor dat de tracker automatisch meerdere keren per dag met je telefoon synct. Erg handig, maar helaas niet bevorderlijk voor de batterij van je Fitbit en die van je telefoon.
  • Ook de functie Always Connected in de Fitbit app is geen goed idee wanneer je wilt dat je batterij lang meegaat. Deze functie is handig wanneer je de bluetooth verbinding tussen je Fitbit en je telefoon wilt verbeteren. Helaas is deze optie wat minder voor de batterij van je Fitbit.
  • Zet de functie Quick View uit. Deze optie zorgt ervoor dat het display van je tracker automatisch oplicht wanneer je je pols in jouw richting draait (dus alsof je op je horloge kijkt).
  • Het krijgen van reminder wanneer je een uur lang niet hebt bewogen is natuurlijk ontzettend handig en goed voor je gezondheid. Helaas is deze optie minder goed voor de batterij van je Fitbit. Je kunt deze optie uitzetten of het tijdsbestek van de reminder aanpassen. Of je loopt simpelweg die 250 stappen per uur, dat kan natuurlijk ook.
  • Notificaties op je Fitbit, zoals die van telefoontjes, berichten of afspraken, zorgen ervoor dat je batterij korter meegaat. Verwacht je een drukke dag op je werk en wil je `s avonds nog een rondje hardlopen? Zet dan je notificaties tijdelijk uit.
  • Zorg ervoor dat je je Fitbit helemaal is opgeladen. Om te controleren of de batterij echt helemaal vol is, ontkoppel je je Fitbit een paar seconden van de oplader en doe je hem weer terug. Als je tracker dan aangeeft dat de batterij helemaal is opgeladen dan weet je het zeker.
  • Laad je Fitbit niet op in extreme kou of warmte.
  • Zet het scherm van je display niet op de meest heldere instelling.
  • Wanneer je niet geïnteresseerd bent in je hartslaggegevens, zet deze optie dan uit. Hiermee zorg je ervoor dat de hartslagsensor, die veel vraagt van je batterij, is uitgeschakeld.
  • Maak niet te veel gebruik van muziekbediening. Ook dit is niet bevorderlijk voor de batterij.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.361 beoordelingen