The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Veel voorkomende foutmeldingen op een Canon spiegelreflexcamera

In dit artikel leggen we je uit wat je moet doen bij een foutmelding op je Canon spiegelreflexcamera. We lichten de 5 meest voorkomende fouten voor je uit.

Fout 1: Err 99: storing

Deze melding komt het meest voor. Het is een algemene melding. De oorzaak is vooralsnog onbekend. Zet de camera uit. Haal de SD kaart en de accu uit je camera. Verwijder de lens. Maak de goudkleurige contactpunten op de camera en de lens schoon met een droge doek. Zet de lens nu weer op de camera en plaats de SD kaart en de accu terug in de camera.

Fout 2: Err 01: communicatiefout

Deze melding geeft aan dat de camera en lens niet goed gemonteerd zijn. Je lost dit op door de camera uit te zetten en de accu uit de camera te halen. Daarna haal je de lens van de camera welke je opnieuw monteert. Stop vervolgens de accu weer terug in de camera en zet het toestel aan.

Fout 3: Err 02: SD kaartfout

Deze melding geeft aan dat er tussen de camera en de SD kaart een communicatieprobleem is. Je lost dit op door de camera uit te zetten en de SD kaart uit de camera te halen. Maak vervolgens de contactpunten op je SD kaart met een droge doek schoon. Stop de SD kaart weer terug in de camera en zet het toestel aan.

Fout 4: Err 04: SD kaart vol

De camera vindt geen ruimte meer op de SD kaart. Deze melding kun je ook krijgen met een lege SD kaart. Als dit zo is moet je de SD kaart formatteren. Als er wel foto's op je SD kaart staan kun je deze foto's van de kaart halen.

Fout 5: Err 20: mechanische storing

Deze melding kan twee oorzaken hebben. Het sluiter of diafragma mechanisme heeft een storing. Je lost dit op door de camera uit te zetten. Haal de accu en de SD kaart uit de camera. Stop ze na 20 minuten weer terug en zet het toestel aan.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen