The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Bas

Hoe kies je een gaming stoel?

Een gamestoel is al enige tijd niet meer weg te denken bij een battlestation. Zo zie je bijna elke Twitch streamer wel met een gaming bureaustoel pronken. Maar er is meer dan dat. Je hebt hele racing cockpits, opvouwbare gaming stoelen en racing platforms waarmee je jouw bureaustoel omtovert tot racing stoel. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Gaming stoel kiezen

Er zijn veel verschillende soorten gaming stoelen. Om een stoel te kiezen die bij jou past, is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. De volgende vragen helpen jou bij het kiezen van de meest comfortabele gaming stoel:

  • Wil je een traditionele bureaustoel of een racing cockpit?
  • Hoe comfortabel zit de stoel?
  • Op welke manieren is de gaming stoel te verstellen?
  • Ga je voor een inklapbaar model die je opbergt?

Gaming bureaustoelen

Bureaustoelen lineup

Wie kent ze niet, de snelle gamestoelen met het design dat je ook in een rally wagen terugvindt. Deze kuipstoelen zijn comfortabel en stijlvol, zodat ook jij er op je stream als een serieuze gamer uitziet. De stoelen zijn veelal gevuld met schuim, wat varieert van zacht tot harder koudschuim. Dit behoudt zijn dichtheid en vorm beter. Het kuipstoel ontwerp is relatief smal, en daarom zijn er ook modellen die gericht zijn op bredere, langere of zwaardere gamers.

Verstelbaarheid

verschillende standen bureaustoel

Een van de belangrijkste factoren bij een gaming stoel is de verstelbaarheid. Als je er een flink aantal uur in doorbrengt, is het van belang dat je wel je rug goed ondersteunt. Gelukkig is de rugleuning vaak verstelbaar en zijn veel modellen ook voorzien van een setje kussentjes voor je hoofd en onderrug. Daarnaast is het ook nog van belang dat je op de juiste hoogte zit en de armleuningen goed aansluiten op je bureau.

Racing platforms

Racing platform in gebruik

Al zijn ze nog relatief onbekend, racing platforms laten je jouw bureaustoel omtoveren tot een racing cockpit. Schuif de stoel aan of klik hem aan het frame vast en je hebt je racestuur en pedalen zo bij de hand. De racing platforms zijn veelal in lengte en diepte instelbaar, zodat je vanuit een comfortabele positie over het asfalt scheurt.

Racing cockpits

Racing cockpit in gebruik

De full size racing cockpits zijn het echte werk. Ontworpen naar het ontwerp van een rally wagen of zelfs een F1 cockpit. Met een racing cockpit in huis speel je je racegames zoals het hoort. Ook zijn er een aantal modellen die bedoeld zijn voor de flight- en space sim piloten onder ons, waarbij je in plaats van je racestuur juist je flight sticks en rudder pedalen op monteert.

Inklapbaar

ingeklapte playseat

Race stoelen zijn helaas vaak wel even groot als dat ze vet zijn. Daarom is het bij veel modellen geukkig wel mogelijk om ze (deels) in te klappen of in elkaar te schuiven. Zo berg je ze netjes op wanneer je even niet de virtuele F1 competitie domineert of het virtuele luchtruim leeglaat.

Traditionele bureaustoel

Een 'normale' bureaustoel.

Ben je niet zo van de felle kleuren en een opvallend design? Of past een gaming stoel niet bij jouw interieur? Dan kun je ook voor een 'reguliere' bureaustoel gaan. Deze stoelen zijn vaak zwart en hebben verschillende mogelijkheden om zithoogte en leuningen in te stellen. Dit zorgt voor een goede ergonomische houding voor gamen en werken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.791 beoordelingen