The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door David

Hoe upgrade ik de garantie van mijn zakelijke laptop?

De garantie op een zakelijke laptop is in veel gevallen te upgraden. Grootste voordeel van zo'n upgrade is dat je je laptop veel minder lang kwijt bent als hij kuren heeft. En dat is natuurlijk een waardevolle toevoeging voor iedereen die zijn notebook dagelijks gebruikt en eigenlijk niet zonder kan.

Verschillende garantievormen

Voordat het gaat over de manier waarop je de garantie opschroeft, is het misschien goed om eerst even kort duidelijk te maken welke vormen van garantie er zijn.

Volgende werkdag onsite garantie

On-site garantie plaatje.

Dit is de garantie die ik aanraad als je een laptop zakelijk gebruikt. Gaat je laptop stuk? Dan komt er de volgende werkdag een specialist bij je langs op kantoor of bij je thuis om het probleem te verhelpen. Of om een vervangende laptop te brengen, als reparatie ter plaatse geen optie is.

Reparatie de volgende werkdag

Pick up and return garantie

Pick up and return plaatje.

Deze garantie zorgt ervoor dat je niet zelf naar het postkantoor moet om je kapotte laptop te verzenden. Een koerier komt - op afspraak, meestal de volgende werkdag - langs en haalt je notebook op. En brengt hem ook weer terug zodra hij is gerepareerd.

Reparatietijd gemiddeld 3 tot 7 werkdagen

Carry-in garantie

Carry in garantie.

Dit is de standaardgarantie. 'Carry-in' betekent letterlijk 'Draag binnen'. Oftewel: is je laptop kapot, dan moet je er zelf voor zorgen dat hij terecht komt bij degene die de problemen gaat verhelpen.

Reparatietijd gemiddeld 10 werkdagen

Upgraden, hoe werkt dat?

HP Care Pack packshot.

Op dit moment is een upgrade van de garantie alleen mogelijk bij zakelijke laptops van HP. Die verbeterde garantie van 3 jaar schaf je aan door middel van een zogenoemde Care Pack. De geschikte Care Packs vind je terug in de bundels en bij de aanbevolen accessoires op de productpagina.

Je kunt een Care Pack ook na aanschaf van je laptop kopen, maar hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zolang je laptop nog in de standaardgarantie (normaal gesproken 1 jaar) zit, kun je een Care Pack kopen. De startdatum van de Care Pack gaat echter wel terug naar de datum waarop je laptop is gekocht.

Bijvoorbeeld: Koop je een 3-jarig Care Pack voor een laptop die je 11 maanden geleden hebt aangeschaft, dan is je Care pack nog 2 jaar en 1 maand geldig.

Registreren

De uitgebreide garantie geldt pas vanaf het moment dat je Care Pack is geregistreerd. Bij HP moet een Care Pack binnen tien dagen na aanschaf worden aangemeld. Hiervoor heb je onder andere je contactgegevens nodig en het serienummer van de laptop waar de Care Pack aan moet worden gekoppeld. De algemene voorwaarden over HP Care Packs vind je hier.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 13.428 beoordelingen