The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Advies over powertools

Je gaat je huis verbouwen, helpt een vriend bij verschillende klussen of je wilt gewoon je gereedschapskist uitbreiden met nieuwe powertools. Of je nu een klopboormachine, decoupeerzaag of ladder zoekt, we hebben heel wat machines voor je in de aanbieding. We helpen je natuurlijk graag met je keuze en geven je het advies over jouw klussen.

1. Boormachines

Boormachines

Boormachines zijn er in diverse uitvoeringen. Zo heb je bijvoorbeeld accuboormachines, klopboormachines en boorhamers. Je gebruikt ze om gaten te maken in je ondergrond om bijvoorbeeld een schilderij op te hangen, je badscherm te monteren of balken aan elkaar te bevestigen. Welke boormachine je het beste gebruikt, hangt allereerst af van de klus die je gaat uitvoeren. Daarnaast spelen de materialen waarmee je werkt en je verwachtingen van de machine ook een rol. Als je dit allemaal weet, kies je de juiste boormachine. En daar helpen wij je natuurlijk bij.

2. Zaagmachines

Zaagmachines

Balken afkorten, laminaat inkorten of plaatmateriaal op maat maken doe je met een zaagmachine. Zorg er wel voor dat je de juiste zaagmachine voor jouw klus in huis haalt. Met een decoupeerzaag zaag je bijvoorbeeld eenvoudig in bochten, terwijl dat met een afkortzaag of zaagtafel niet gaat. Maar met de laatstgenoemde machines is het weer eenvoudiger om balken, panelen en plaatmateriaal te zagen. Kortom, je moet weten wat je gaat zagen, zodat je de geschikte zaagmachine in huis haalt.

3. Compressors

Compressors

Even je autobanden vullen, je gereedschap schoonblazen, maar ook pneumatisch gereedschap gebruiken is wat je met een compressor doet. Niet elke compressor kan alles, maar dat had je misschien al wel verwacht. Let bij de aanschaf van je compressor altijd op de belangrijke kenmerken, zoals ketelmaat, de netto luchtopbrengst en het aanzuigvermogen. Hoe lang je achter elkaar verwacht te werken, heeft ook invloed op welke compressor je kiest. Waar je nog meer op dient te letten, hebben we op onze adviespagina voor je op een rijtje gezet.

4. Schuurmachines

Schuurmachines

Oude verflagen verwijderen of oppervlakken weer glad maken doe je met een schuurmachine. Wat ga je precies schuren met je schuurmachine? Dat is de eerste en belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen als je een schuurmachine gaat uitzoeken. Een deltaschuurmachine is goed voor kleine oppervlakken en hoeken schuren, zoals trappen. Een bandschuurmachine is weer handiger als je grote oppervlakken gaat schuren, zoals deuren. Daarnaast heb je natuurlijk ook het goede schuurpapier voor jouw schuurmachine nodig. Wij geven je hier graag advies over.

5. Freesmachines

Freesmachines

De verschillen tussen de verschillende freesmachines zijn dusdanig groot dat je ze eigenlijk echt niet uitwisselt voor de verschillende klussen. Om een sleuf in je muur te maken heb je namelijk een heel andere machine nodig dan wanneer je profielranden uitfreest of blinde houtverbindingen maakt. We hebben daarom een overzicht voor je gemaakt welke klus je waarom met welke freesmachine uitvoert.

6. Haakse slijpers

Haakse slijpers

Slijpen, afbramen en ontroesten, dat doe je met een haakse slijper. Ze verschillen in grootte, aandrijving en gebruiksgemak van elkaar. Zo kies je bijvoorbeeld een kleine 115 millimeter haakse slijpers op accu met softstart. Of heb je liever een 230 millimeter slijpers op netstroom met constante elektronica? Daarnaast moet je natuurlijk ook de juiste slijpschijven gebruiken. Die kies je aan de hand van je slijpmachine en het te bewerken materiaal. Wij voorzien je van de juiste informatie.

7. Multitools

Multitools

Ga je diverse kleinere klussen uitvoeren, dan is een multitool wellicht wat je zoekt. Je hebt oscillerende multitools voor middelgrote werkzaamheden, zoals het zagen van uitsparingen of het schuren op lastige plekken. Roterende multitools gebruik je voor de detailwerkzaamheden, zoals graveren en polijsten. Doordat een multitool zo breed inzetbaar is, wil je natuurlijk wel de juiste accessoires meegeleverd krijgen of extra aanschaffen. Waar je verder op moet letten bij het kiezen van een multitool, lees je op de adviespagina's.

8. Ladders

Ladders

Ga je werken op hoogte, dan is een ladder wat je nodig hebt. Bij het kiezen van een ladder ga je ofwel uit van het soort klus dat je uitvoert, of je kijkt naar de eigenschappen van een ladder die je graag wilt. Denk hierbij aan het vrijstaand gebruiken van een ladder en de werkhoogte. Misschien werk je wel gedurende langere tijd op hoogte en is een steiger dus verstandiger. Wij helpen je bij het kiezen van de beste ladder voor jou.