The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Philips hue lampen en Google Assistent

Je bent gewend om je Philips Hue lampen via de Philips Hue app op je smart device (smartphone en tablet) te bedienen. Google Assistent is een extra toevoeging op deze app. Met de Google Assistent bestuur je je smart lampen namelijk gewoon met je stem. Hoe je Philips Hue lampen aan Google Assistent koppelt en wat je er vervolgens allemaal mee kunt doen, lees je in dit artikel.

Google Home Mini Philips Hue Starter Pack

Met de combinatie van de Google Home Mini en het Philips Hue Starter Pack bedien je de slimme lampen vanaf nu met je stem. De Google Home Mini wordt Nederlands ondersteund en voert allerlei commando's uit om je slimme lampen helemaal naar jouw wensen in te stellen. Begin je commando altijd met "Hey Google" en vervolgens wat je wilt dat de slimme lampen doen.

Hoe koppel ik mijn Philips Hue lampen aan Google Assistent?

Philips hue lampen aan Google Assistent koppelen

Om te beginnen download je de Google Home app (nu nog Engelstalig) op je smart device (smartphone en tablet). Open de app en ga naar de Home control sectie. Je ziet nu een lijst van alle apps van al je slimme producten en devices in huis. Scroll naar de Philips Hue app en laat deze integreren in de Google Home app. Is deze integratie voltooid? Dan worden alle gekoppelde Hue lampen automatisch gevonden. Handig! Vanaf dat moment kun je dus direct aan de slag met het aansturen van al je Hue lampen in huis, maar dan met je stem.

Wat kan ik met mijn Philips Hue lampen en Google Assistent

Wat is allemaal mogelijk met Google Assistent en Philips Hue?

Het voordeel van Google Assistent is dat je je Philips Hue lampen spraakgestuurd bedient. Handmatige handelingen zijn met de assistent dus verleden tijd. Gebruik termen als 'Hey Google, zet alle Hue lampen aan.' of 'Hey Google, dim de Hue lampen in de woonkamer tot 50%.' Ook zet je al je favoriete lichtscenes aan. Deze heb je al in de app samengesteld. Dankzij de interactie tussen beide apps, hoef je alleen nog maar je favoriete scene op te roepen en je Hue lampen reageren. Your wish is my command.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.087 beoordelingen