The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Mascha

Wat heb je nodig om Google Assistent te gebruiken?

Om de Google Assistent te gebruiken download je de Google Assistent app op je smartphone of tablet en heb je een product nodig waar de spraakassistent is ingebouwd. Wat je nodig hebt om met de spraakassistent van Google aan de slag te gaan, lees je in dit artikel.

Google Home en Google Assistent

De Google app

Je downloadt de Google Assistent en de Google Home app in de Play Store of App Store. In de Home app koppel je slimme producten. Daar geef je ieder apparaat een naam en stem je ze op elkaar af. Met de Assistent app stuur je de apparaten in Google Home op afstand aan. Op een Android telefoon heb je direct toegang tot de Assistent als je de home button lang indrukt. Op een iOS apparaat is de Google Assistent te gebruiken via de app of met Siri.

Slimme apparaten

Google Assistent koppelen

Na het downloaden van de Google Home app voeg je de slimme producten in je huis eenvoudig toe. De individuele apps van deze producten worden allemaal in de Google Home app geïntegreerd. Selecteer dus alle smart apps die compatibel zijn met Google Assistent om ze centraal aan te sturen. Hierna kun je ze via de Google Assistent in de app of met je stem bedienen.

Stembediening

Google assistent

Google Assistent maakt het mogelijk om met je stem je favoriete playlist aan te zetten of naar het laatste nieuws te vragen. Begin je commando met ‘Hey Google’ of 'Okee Google' en de Assistent voert jouw commando's direct uit. De Google Assistent is zowel in het Nederlands als het Vlaams te gebruiken. Dat werkt niet alleen via je smartphone, maar bijvoorbeeld ook met je Google Nest Hub of je Sonos wifi speaker.

Slimme speakers of hubs

Google Home

De Google Home en Google Nest Hub zijn slimme speakers die al je opdrachten uitvoeren. Je geeft spraakgestuurde commando's, waarna de speaker je vragen beantwoordt of slimme apparaten inschakelt. Je telefoon gebruik je alleen nog om apparaten in de app te koppelen, daarna doe je via de speaker alles wat je nodig hebt. Stel bijvoorbeeld de vraag om een timer in te stellen terwijl je aan het koken bent of geef een commando om je smart lampen te dimmen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.061 beoordelingen