The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Wat heb ik nodig om Google Assistent te gebruiken?

Om de Google Assistent te gebruiken download je de Google Assistent app op je smart device (smartphone en tablet) en heb je een product nodig waar de spraakassistent is ingebouwd. De Google Assistent app is sinds juli 2018 ook in het Nederlands beschikbaar. Wat je nodig hebt om de spraakassistent van Google te gebruiken, lees je in dit artikel.

De app

De Google app

De Google Assistent app download je in de Google Play Store voor je Android device (6.0 of hoger) en in de App Store voor je iOS device (9.1 of hoger). Met de app heb je snel toegang tot je Google Assistent. In de app kun je al je slimme producten koppelen die compatibel zijn met Google Assistent en kun je de producten op elkaar afstemmen. Door de home button van je smart device lang ingedrukt te houden, kom je direct in het venster van Google Assitent. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon 'Hey Google' te zeggen. Over deze spraakassistent lees je hieronder meer.

De spraakassistent

Google assistent

Google Assistent maakt het mogelijk om met je stem je favoriete playlist aan te zetten en het laatste nieuws letterlijk te horen. Begin je commando met ‘Hey Google’ en de Google Voice Assistent zorgt ervoor dat je muziek wordt afgespeeld en je een nieuws update krijgt. Je kunt de Google Assistent in het Nederlands gebruiken via je smartphone, maar binnenkort kan dit ook met andere producten, zoals de Google Home speaker.

De speaker

Google Home

De Google Home speaker is een slimme speaker die al je commando’s uitvoert. Door eenvoudig tegen de speaker te praten, worden al je vragen direct beantwoord. Hier heb je je smartphone niet voor nodig. Stel de vraag om een timer in te stellen terwijl je aan het koken bent of geef een commando om je smart lampen te dimmem. De Google Assistent is bovendien in het Nederlands beschikbaar.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.087 beoordelingen