The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

5 tips om je gps signaal te verbeteren

Je sporthorloge gebruikt een gps sensor om je snelheid, afgelegde afstand en route te bepalen. Als je sporthorloge problemen heeft met het maken van gps verbinding, kan dit verschillende oorzaken hebben. Een tipje van de sluier: zet de trainingsmodus eerder aan en blijf stil staan terwijl het horloge verbinding zoekt. In dit artikel geef ik 5 tips om de verbinding te verbeteren.

Tip 1. Update je software

Smartwatch met update icoon

Zorg ervoor dat de software van het sporthorloge up-to-date is. Via het bijbehorende online of mobiele platform van je horloge vind je altijd de laatste update. Heb jij een horloge met een QuickGPSfix? Dan helpt het om het horloge voor je training te synchroniseren, omdat het dan data ontvangt over hoe laat welke satelliet waar is. Kortom, waar het signaal vandaan komt.

Tip 2. Zet de trainingsmodus alvast aan

Smartwatch zoekt gps signaal

De meeste sporthorloges gaan pas op zoek naar een gps signaal op het moment dat je de trainingsmodus selecteert. Anders kost het alleen maar onnodig veel batterij. Zet de trainingsmodus alvast aan tijdens je warming-up, zodat je hierna direct van start gaat. Zorg er wel voor dat je alvast naar buiten gaat, want gps werkt niet binnen.

Tip 3. Blijf stil staan

Coolblue medewerker met smartwatch

Ben je al aan het hardlopen of fietsen, terwijl het horloge nog verbinding zoekt? Dan kan het zijn dat het geen satellieten vindt. Blijf daarom staan voor je met je training start. Het kan een paar minuten duren voor het horloge genoeg satellieten vindt. Eenmaal verbonden weet het horloge waar het gps signaal ongeveer vandaan komt en verlies je minder snel je verbinding.

Tip 4. Steek het horloge in de lucht

Smartwatch in de lucht

Doet het horloge er lang over om een gps verbinding te vinden? Dan helpt het om het horloge omhoog te richten en je arm stil te houden. Verder is het verstandig om naar een open gebied te lopen. Ver weg van hoge gebouwen en bomen. In een gebied met veel boven of in een stad verzwakt het signaal. De nauwkeurigheid neemt dan af.

Tip 5. Vervang (te) oude horloges

Smartwatches met gps

Zolang een leverancier een horloge ondersteunt, ontvangt het software-updates. Op het moment dat een horloge geen updates meer ontvangt, je gps slecht presteert en de bovenstaande tips niet helpen, kun je overwegen om een nieuw horloge aan te schaffen. Naast een nauwkeurige gps sensor, biedt een nieuw model horloge meer voordelen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen