The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Céline

Hoe verwijder je accounts van je smartphone?

Heb je besloten afstand te doen van je smartphone? Of stuur je hem op ter reparatie? Dan moeten alle accounts zoals iCloud en Google verwijderd zijn, opdat de nieuwe eigenaar of de reparatiedienst ermee aan de slag kan. Je wist in dat geval ook beter alle persoonlijke inhoud van het toestel, want die is privé. Hoe dit in zijn werk gaat verschilt per besturingssysteem. In dit artikel leg ik uit hoe je voorkomt dat anderen met jouw account aan de haal gaan.

Find my iPhone

Om Zoek mijn iPhone tijdelijk te deactiveren voer je de volgende stappen uit.

Ga naar de Instellingen van je iPhone. Dit is de app met de grijze tandwielen. Helemaal bovenaan zie je je naam. Druk daarop. Selecteer vervolgens de optie 'iCloud' door erop te drukken. Veeg met je vinger omhoog tot je de optie 'Zoek mijn iPhone' ziet. Selecteer deze door erop te drukken. Schakel 'Zoek mijn iPhone' uit door op het knopje te drukken.

Wil je Zoek mijn iPhone niet alleen tijdelijk deactiveren, maar volledig uitschakelen en het toestel wissen (bijvoorbeeld omdat je het toestel verkocht hebt), dan dien je nog een paar stappen extra uit te voeren.

  1. Ga naar de Instellingen van je iPhone. Dit is de app met de grijze tandwielen.
  2. Veeg met je vinger over het scherm omhoog tot je de optie 'Algemeen' in beeld ziet. Selecteer deze door erop te drukken.
  3. Veeg met je vinger omhoog tot je de optie 'Stel opnieuw in' ziet. Selecteer deze door erop te drukken.
  4. Kies 'Wis alle inhoud en instellingen'. Nu wordt gevraagd je toegangscode in te voeren. Voer deze in en druk op 'Gereed'.
  5. Je krijgt nu de vraag of je je iPhone wilt wissen. Druk op 'Wis iPhone' als je de iPhone volledig wilt wissen.
  6. Ter beveiliging krijg je nu nog een keer de vraag of je de iPhone wilt wissen. Wil je dit nog steeds, druk dan op 'Wis iPhone'. Je iPhone wordt nu gewist.

Samsung smartphones

Om je account te verwijderen en je toestel terug te zetten naar fabrieksinstellingen volg je onderstaande stappen.

Let op: al je gegevens en bestanden gaan verloren. Maak vooraf een volledige back-up, bijvoorbeeld in je Google-account.

  1. Maak een back-up van je persoonlijke gegevens wanneer je dit nog niet gedaan hebt.
  2. Ga op je toestel naar Settings of Instellingen en kies vervolgens voor Accounts en Sync of Account en Synchronisatie.
  3. Klik je Samsung account aan.
  4. Kies Remove Samsung Account of Verwijder Samsung Account.
  5. Er komt nu een bericht naar voren met de melding dat alle data verloren gaat.
  6. Bevestig dat je wilt doorgaan.
  7. Voer je inloggegevens in wanneer dit gevraagd wordt om het account te verwijderen.

Overige Android smartphones

Volg onderstaande stappen om je Google-account te verwijderen en je toestel terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Er moet een werkende WiFi-verbinding zijn om de stappen met succes af te ronden.

Let op: al je gegevens en bestanden gaan verloren. Maak vooraf een volledige back-up, bijvoorbeeld in je Google-account.

  1. Maak een back-up van je persoonlijke gegevens wanneer je dit nog niet gedaan hebt.
  2. Ga naar Setting of Instellingen en vervolgens naar Accounts.
  3. Kies voor je Google-account en klik vervolgens op het icoontje met 3 puntjes.
  4. In de extra opties vind je de optie 'Verwijderen' óf 'Synchronisatie uitschakelen'.
  5. Voer je wachtwoord in wanneer hierom wordt gevraagd.
  6. Gelukt? Dan verdwijnt het kopje 'Google' onder je Accounts.
  7. Je kunt nu je toestel terugzetten naar fabrieksinstellingen om alle persoonlijke gegevens te verwijderen.

Samsung Gear

De producten van Samsung Gear maken gebruik van een Reactivation Lock om ervoor te zorgen dat jouw apparaat niet geactiveerd kan worden zonder jouw wachtwoord. Volg onderstaande stappen om de Reactivation Lock (tijdelijk) te deactiveren.

Let op: het toestel moet op dit moment via Bluetooth verbonden zijn met je smartphone.

  1. Zet het apparaat aan en ga via het startscherm naar alle apps.
  2. Kies voor Samsung Gear. Bij sommige toestellen staat deze app onder Samsung Apps.
  3. Klik Find My Gear aan.
  4. Klik op Reactivation Lock.
  5. Gebruik de slider om de Reactivation Lock uit te zetten.
  6. Voer het wachtwoord van je Samsung account in en druk op BEVESTIGEN of CONFIRM.

Windows smartphones

Ook het wissen van je Windows smartphone is een fluitje van een cent. Volg onderstaande instellingen om alle persoonlijke info van je toestel te wissen.

Let op: zorg voor een back-up van je gegevens en bestanden via je Windows-account.

  1. Maak een back-up van je gegevens, indien je dit nog niet gedaan hebt.
  2. Kies op het startscherm voor het Windows-logo om naar alle apps te gaan.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Kies voor Systeem.
  5. Ga via Info naar Fabrieksinstellingen.
  6. Je krijgt nu twee waarschuwingen. Ben je zeker van je zaak? Klik dan twee keer Ja.
  7. Het kan even duren voor je toestel klaar is met wissen.
Céline
Artikel van:
Céline

© 1999 - 2018 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.023 beoordelingen