The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Siebe

Hoe activeer je jouw gratis Microsoft 365?

Je hebt een laptop gekocht waarbij je gratis een jaar Microsoft Office (365) geleverd krijgt. Deze moet je eerst nog activeren. Hieronder lees je hoe je jouw gratis Office pakket op jouw nieuwe laptop activeert.

Activeren van je gratis Office via Microsoft

  • Open een Microsoft Office programma naar keuze
  • Selecteer een Microsoft account of maak er eentje aan
  • Log in en accepteer de voorwaarden

Stap 1: Office programma openen

Office Windows 10

Op een laptop met een jaar gratis Office staan programma's zoals Word en Excel al voorgeïnstalleerd. Hiervan open je er één om de activatie te starten. Klik op start en typ Word of Excel in. Start het programma door op het icoon te klikken.

Stap 2: kies een account

Office aanmeldscherm

Vervolgens verschijnt er een activatiescherm. Voordat je op de groene knop klikt, is het belangrijk dat je het juiste e-mail account selecteert. Dit e-mail account moet gekoppeld zijn aan een Microsoft-account. Hiermee log je in het vervolg in op Office. Wil je een ander account gebruiken? Klik op de tekst een andere account gebruiken. Als je nog geen account hebt, dan maak je die gratis aan op https://account.microsoft.com/account. Staat alles goed? Klik dan op de groene knop.

Stap 3: log in op Microsoft 365

Office inloggen

Vul in het volgende venster het e-mailadres in waaraan je Microsoft 365 wilt koppelen. Vul vervolgens het wachtwoord in en klik weer op volgende.

Stap 4: accepteer de voorwaarden

Office gebruiksrechtovereenkomst scherm

Als het goed is krijg je nu de voorwaarden te zien. Bevestig deze met de groene knop. Nu is Microsoft Office geactiveerd, je gebruikt Office gratis tot en met de datum die je rechtsboven in het scherm ziet.

Stap 5: aan de slag

Nieuw document Office 365

Zodra je Microsoft Office activeert, krijg je een bevestigingsmail toegestuurd naar het e-mailadres van stap 3. Hierin staat ook de activatiecode. Die voer je nergens in maar bewaar hem goed. Deze code gebruik je wanneer je bij problemen Windows opnieuw installeert. Je kunt nu in ieder geval aan de slag met Office. Veel plezier!

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen