The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Hoe hackproof is mijn beveiligingscamera?

Voor hackers zijn beveiligingscamera een gemakkelijke prooi om in e breken op je privacy. Er zijn zelfs verschillende websites waarop je live beeldmateriaal ziet van onbeveiligde IP-camera's. Totaal niet de bedoeling en zeker een onderdeel waar je zelf invloed op hebt. Op deze pagina lees je 3 eenvoudige punten waar je op moet letten bij het beveiligen van je beveiligingscamera.

3 punten waar je op moet letten:

Belang van een veilig netwerk

1. Het belang van een veilig netwerk.

Het beveiligen van je wifi-netwerk thuis is belangrijk. Zeker als je er beveiligingscamera's op aansluit. Voorheen werd de WPA2-encryptie als het meest veilig ervaren onder de experts. Helaas is dat nu niet helemaal meer het geval. Hoe beveilig je dan je wifi-netwerk? Houd goed je software-updates bij en stel een sterk wachtwoord in. Kies voor op afstand meekijken voor een VPN-verbinding. Zo heb je de minste kant dat informatie niet wordt onderschept, gelezen of gewijzigd door onbevoegde personen.

Opslaan en bewaren van beeldmateriaal

2. Opslaan en bewaren van het beeldmateriaal.

'Veiligheid' en 'vertrouwen' zijn de belangrijkste ijkpunten bij het opslaan van je persoonlijke beeldmateriaal van een beveiligingscamera. Het verschilt per beveiligingscamera hoe je het beeldmateriaal opslaat. De ene camera heeft een microSD-kaart, de andere sluit je aan op een NAS en weer andere camera's staan direct in verbinding met de cloud. Met een microSD-kaart werkt de camera volledig stand-alone, op een NAS staat al het materiaal op je eigen harde schijf, via de cloud kijk je overal ter wereld live mee en kijk je beeldmateriaal op elk gewenst moment terug.

Beveiligingscamera beveiligen

3. Je beveiligingscamera beveiligen.

Er zijn verschillende manieren om je beveiligingscamera te beveiligen. Start met het aanpassen van het standaard wachtwoord. Deze is gewoon te vinden in de (online) handleiding van je beveiligingscamera. Om een eenvoudige hackpoging te voorkomen stel je een persoonlijk, sterk wachtwoord in. Ook het regelmatig updaten van de firmware van je camera is belangrijk. Een handeling die maar een paar minuten duurt, maar te vaak vergeten wordt. Aangezien er scantools op de markt zijn, is het verstandig om je IP-camera achter een firewall te plaatsen. Dit maakt het voor de mogelijke hacker een stuk ingewikkelder om bij je interne netwerk te komen.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen