The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Hoe hackproof is je beveiligingscamera?

Het is mogelijk dat een hacker via je beveiligingscamera probeert in te breken op je privacy. Om de kans op een gehackte camera zo klein mogelijk te maken, kun je een aantal dingen doen. Op deze pagina geven we je 3 eenvoudige tips om je beveiligingscamera zo hackproof mogelijk te maken.

Aan de slag met het hackproof maken van je ip-camera

Gebruik deze tips wanneer je het belangrijk vindt dat jouw beveiligingscamera veilig is. Op deze manier maak je het een hacker zo lastig mogelijk om jouw camerabeelden te vinden.

  • Tip 1. Gebruik een veilig wifi-netwerk
  • Tip 2. Kies voor een betrouwbare opslagmethode
  • Tip 3. Beveilig de ip-camera

Tip 1: gebruik een veilig wifi-netwerk

Belang van een veilig netwerk

Het beveiligen van je wifi-netwerk thuis is belangrijk. Zeker als je er beveiligingscamera's op aansluit. Je houdt het wifi-netwerk veilig door software-updates goed bij te houden en een sterk wachtwoord in te stellen. Wanneer je op afstand met je camera wilt meekijken, kies je voor een VPN-verbinding. Via VPN is de kans het kleinst dat informatie wordt onderschept, gelezen of gewijzigd door onbevoegde personen.

Tip 2: kies voor een betrouwbare opslagmethode

Opslaan en bewaren van beeldmateriaal

Beeldmateriaal van een beveiligingscamera is op meerdere manieren te slaan. Zo kies je voor cloudopslag, een sd kaart of een NAS. In principe zijn alle methoden veilig. Wanneer je kiest voor een clouddienst van bekende fabrikanten zoals Nest, dan is deze behoorlijk afgeschermd. Heb je toch geen goed gevoel bij het opslaan van beelden in de cloud? Kies dan voor lokale opslag zoals een sd kaart of een NAS. Een NAS is extra te beveiligen met bijvoorbeeld schijfencryptie. Dit maakt de kans op hacken zeer klein.

Tip 3: beveilig de ip-camera

Beveiligingscamera beveiligen

Om je beveiligingscamera te beveiligen, pas je het standaard wachtwoord aan. Dit wachtwoord vind je terug in de (online) handleiding van je beveiligingscamera. De eenvoudigste hackpogingen proberen standaard wachtwoorden, zoals 'admin'. Om zo'n eenvoudige hackpoging te voorkomen stel je dus een sterk wachtwoord in dat uit verschillende tekens bestaat. Update daarnaast regelmatig de firmware van je camera. Dit duurt niet lang, maar wordt vaak vergeten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen