The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Hoe gebruik je Apple Watch in het water?

Heb jij een Apple Watch 2 of nieuwer? Dan hoef jij je nooit meer zorgen te maken over waterschade als je plotseling in een regenbui terecht komt. Apple Watch is namelijk helemaal waterdicht. Sterker nog: je zwemt met Apple Watch tot wel 50 meter diep. We vertellen je hoe je Apple Watch gebruikt in het water.

Een zwemworkout starten

Zwemworkout starten op Apple Watch

Een workout starten werkt heel eenvoudig. Er staan standaard 2 zwemworkouts op Apple Watch: een workout voor open water en een workout voor in het zwembad.

  1. Druk op de Digital Crown en open daarmee het menu op Apple Watch.
  2. Open de Workout-app. Dit is een groen icoontje met een hardloper.
  3. Scroll naar de workout die voor jou relevant is: open water of zwembad.
  4. Start de workout door erop te tikken.

Tijdens je workout

Zwemworkout gegevens

De workout start direct en Apple Watch registreert jouw gegevens. Apple Watch toont jouw gegevens, maar je gebruikt Apple Watch verder niet. Wanneer je berichten ontvangt, kun je er niet op reageren. Om je horloge onder water te beschermen, activeert automatisch de watervergrendeling. Las je tussendoor een kleine pauze in? Dan hoef je Apple Watch niet te pauzeren. Hij herkent rust automatisch. Als je klaar bent en de workout stopt, draai je aan de Digital Crown tot Apple Watch piept. Hierdoor verdwijnt het water uit de luidspreker.

Wat wordt er gemeten?

Meting tijdens zwemworkout

Achteraf bekijk je de statistieken op jouw iPhone. In het zwembad werkt GPS niet en water kan het meten van je hartslag iets blokkeren. Wat meet Apple Watch dan wel in het zwembad? Nou, bijvoorbeeld verbruikte calorieën, aantal banen en afgelegde afstand. Hier zorgt de ingebouwde versnellingsmeter voor. In open water werkt GPS wel, maar alleen in vrije slag.

Zwemmen zonder een workout te starten

Watervergrendeling op Apple Watch

Wanneer je naar het zwembad gaat om een paar baantjes te trekken, start je een workout. Op vakantie hang je misschien liever wat in het water zonder dat je intensief baantjes trekt. In dat geval start je geen workout. Om Apple Watch toch te beschermen tegen het water, activeer je de watervergrendeling handmatig.

  1. Veeg vanaf de onderkant van het scherm omhoog. Nu opent het bedieningspaneel.
  2. Tik op de waterdruppel.

Watervergrendeling is nu geactiveerd.

Watervergrendeling opheffen

Watervergrendeling opheffen op Apple Watch

Wanneer de watervergredeling aan staat, gebruik je Apple Watch zorgeloos onder water. Om de watervergrendeling op te heffen, draai je aan de Digital Crown tot de druppel de cirkel vult en je een piepje hoort. Nu blaast de speaker de geluidsingangen schoon en verwijdert het overgebleven water. De andere ingangen op Apple Watch zijn overigens wel geheel waterdicht.

Watervergrendeling vergeten?

Apple Watch onder water

Vergeet je de watervergrendeling nou een keer? Geen hele grote ramp. Wanneer je het water uitkomt, activeer je alsnog de watervergrendeling om hem vervolgens weer op te heffen. Zo verwijdert Apple Watch alsnog het overgebleven water uit de geluidsingangen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.231 beoordelingen