The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Hoe installeer je een Google Nest IP-camera?

Een Google Nest Cam gebruik je volledig via de app. Toch kan de installatie soms nog moeilijk zijn. In dit artikel leg ik je uit hoe je ip-camera’s van Google Nest installeert.

Google Nest IP-camera installeren in 5 stappen

Google Nest Cam installeren

Volg deze stappen om jouw Nest camera te installeren.

  • Stap 1: installeer de app op je telefoon of tablet.
  • Stap 2: stel je persoonlijke voorkeuren in.
  • Stap 3: voeg je nieuwe camera toe.
  • Stap 4: stel je draadloze netwerk in.
  • Stap 5: gebruik je IP-camera.

Stap 1: installeer de app

App installeren

Om een ip-camera van Google Nest te installeren, heb je de app nodig. Je downloadt deze Nest app in de app store van je telefoon of tablet. Na installatie log je in of maak je een nieuw account aan. Verifieer je mailadres en ga verder met het instellen van de Nest producten je huis.

Stap 2: geef je voorkeuren op

Voorkeuren opgeven

De app van Nest werkt met alle Google Nest producten. Je stelt daarom eerst een huis in, hier voeg je later de ip-camera aan toe. Geef een naam voor je huis op en vul de adresgegevens in. In de volgende vier schermen geef je voorkeuren op. Geef bijvoorbeeld aan of je door wilt geven of je thuis bent. De camera schakelt dan automatisch uit. Ook kun je jouw account delen met gezinsleden.

Stap 3: voeg de camera toe

Camera toevoegen

Druk in het hoofdscherm op het grote plusteken om je camera toe te voegen. In het volgende scherm scan je de qr-code op de achterkant van je Nest Cam. Druk op doorgaan als de app je vraagt om bluetooth in te schakelen. Hierna geef je aan waar de camera staat. Handig als je meerdere camera's in huis hebt. Tot slot steek je de stekker van de Google Nest camera in het stopcontact.

Stap 4: stel de wifi in

Wifi instellen

De ip-camera's van Google Nest verbind je via wifi met internet. Je kiest nu het draadloze netwerk waarmee je de camera wilt verbinden. Vervolgens voer je het wachtwoord van dit netwerk in. De Google Nest Cam maakt vervolgens verbinding. Het kan enkele minuten duren voor de verbinding is ingesteld.

Stap 5: gebruik de camera

Camera gebruiken

Je camera is nu klaar voor gebruik. Je ziet de live beelden in de app. Wil je ook gezichtsherkenning inschakelen of beelden opslaan? Dan heb je een abonnement nodig op Nest Aware. Daarmee bewaar je beelden van 30 dagen in de cloud. Zo kijk je terug wat er gebeurd is toen je niet thuis was. Dit abonnement is verkrijgbaar vanaf € 50,- per jaar.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen