The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Hoe installeer je een Ring IP-camera?

Met een Ring IP-camera bewaak je jouw huis of tuin. De installatie kan moeilijk zijn. In dit artikel leg ik je uit hoe jouw Ring camera het eenvoudigst installeert in 5 stappen.

Ring IP-camera installeren in 5 stappen

Volg deze stappen om jouw Ring camera te installeren.

  • Stap 1: zet de camera aan.
  • Stap 2: installeer de app op je telefoon of tablet.
  • Stap 3: voeg de camera toe en stel deze in.
  • Stap 4: stel je draadloze netwerk in.
  • Stap 5: rond de installatie af.

Stap 1: zet de camera aan

Camera aanzetten

Je voert de installatie uit als je camera nog niet gemonteerd is. Steek de stekker van je camera dus eerst in een stopcontact vlakbij je router. Zo weet je dat het wifi-signaal voldoende is voor de installatie. De camera start op. Zodra het blauwe lampje knippert ga je verder met de installatie.

Stap 2: installeer de app

App installeren

Tijdens het opstarten van de camera installeer je alvast de app van Ring. Je vindt deze in de app store van jouw telefoon of tablet. Vervolgens maak je een nieuw account aan of log je in. Kies voor 'Set Up a Device' om de installatie te starten. Kies hierna jouw Ring ip-camera.

Stap 3: stel de camera in

Camera instellen

Scan de qr-code op je Ring ip-camera. Vind je deze niet, dan is die waarschijnlijk te vinden in het batterijcompartiment. In de volgende stap geef je de camera een naam. Dat is handig als je meerdere camera's installeert. Zo houd je deze uit elkaar. Ook kies je de locatie waar je de ip-camera van Ring later bevestigt.

Stap 4: stel de wifi in

Wifi instellen

Je verbindt Ring ip-camera's via wifi met het internet. Om de camera in te stellen, verbind je jouw telefoon eerst met een speciaal netwerk van Ring. Dit tijdelijke wifi-netwerk heeft de naam 'Ring Setup'. Maak verbinding met dit netwerk om de installatie voort te zetten. Ga terug naar de app van Ring en verbind je ip-camera met het wifi-netwerk dat je normaliter gebruikt.

Stap 5: installatie afronden

Installatie afronden

De ip-camera van Ring is nu geïnstalleerd. Het kan nog enkele minuten duren voordat alle instellingen zijn opgeslagen. Ook downloadt je Ring ip-camera de laatste updates. Is dit allemaal gebeurd? Dan test je alvast of je beeld krijgt via de app. Ook geef je alvast aan welke zones je extra wilt bewaken. Je camera is nu volledig geïnstalleerd.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen