The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Hoe kies je de juiste oplader voor je Samsung Galaxy S21?

Bij de Samsung Galaxy S21, S21 Plus en S21 Ultra zit geen oplader in de doos, alleen een oplaadkabel. Je oplader moet je zelf kopen. Met de ene lader gaat opladen sneller dan met de andere, en niet elke oplader werkt met de kabel die je bij je nieuwe Samsung toestel krijgt. Hier lees je waar je op moet letten.

Samsung Galaxy S21 oplader kiezen

Samsung S21 oplader kopen

Bij de Samsung Galaxy S21, S21 Plus en S21 Ultra zit geen oplader, alleen een usb C naar usb C kabel. Als jouw oude oplader een usb A poort heeft, past deze kabel daar niet op en moet je een nieuwe lader kopen voor je jouw toestel kan opladen. Let bij het uitzoeken van een S21 oplader op het volgende:

  • Hoe snel wil je jouw S21 opladen?
  • Wil je er een extra kabel bij?
  • Wil je ook draadloos opladen?

Snelladers

Samsung S21 fast charger

Met een Power Delivery oplader laad je jouw S21 extra snel op. De snelste oplader is de 25 watt oplader van Samsung zelf. Daarmee laad je een lege batterij in iets meer dan 1 uur voor 100% op. Van Power Delivery opladers van andere merken accepteert de S21 maximaal 18 vermogen. Een 30 watt of 60 watt oplader werkt wel, maar levert nooit meer dan 18 watt. Opladen van 0 tot 100% duurt dan ongeveer 1 uur en 30 minuten. Dat is 1,5 à 2 keer zo snel als wanneer je een oplader zonder snelladen gebruikt.

Opladers met kabel

Samsung S21 opladen kabel

Haal een extra oplader in huis als je niet steeds je enige oplader mee wilt slepen van kamer naar kamer en van huis naar werk. Zo'n S21 oplader met kabel is vooral handig wanneer je een Power Delivery snellader koopt. Om die lader te kunnen gebruiken heb je een speciale usb C snellaadkabel nodig. Bij oudere opladers, ook die van Samsung, zat meestal een usb A kabel. De kans is daarom groot dat je oude kabels niet op de nieuwe snellader passen.

Draadloze opladers

S21 draadloos opladen

Met een draadloze oplader laad je jouw S21 op zonder kabels. Je voorkomt zo een wirwar aan kabels op je bureau of nachtkastje. Zeker als je een draadloze oplader kiest waarmee je ook je Samsung Watch en oordopjes oplaadt. Draadloos opladen is minder snel dan bedraad laden. Met de snelste draadloze oplader, de 15 watt lader van Samsung zelf, doe je ongeveer 1 uur en 45 minuten over het opladen van je S21. Met langzamere laders gaat dat richting de 3 uur.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen