The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jorn

Hoe kies je een televisie voor de nieuwste game consoles?

Schaf je een PlayStation 5 of Xbox Series X aan en wil je ook een tv die alles uit deze krachtige nieuwe consoles haalt? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met aantal specificaties. Zo ontstaat er met input lag de vertraging tussen de spelcomputer en de televisie. In dit artikel helpen wij je bij het maken van de beste keuze, zodat je nieuwe game console en televisie goed samenwerken.

Tv kiezen voor de nieuwste consoles

Een gaming tv kiezen voor de playstation 5 of xbox series x

Wanneer je een televisie zoekt die past bij de nieuwste game consoles, zoals de PlayStation 5 en de Xbox Series X, zijn er een aantal specificaties waar je op moet letten:

  • Input lag
  • Verversingssnelheid
  • Resolutie
  • Hdmi versie

Een lage input lag

Input lag

De input lag van een televisie geeft aan hoeveel tijd het kost om een signaal vanaf je game console naar je televisiescherm te sturen. Wanneer je graag snelle games speelt, is het van belang dat de input lag van je tv laag is. Het is natuurlijk vervelend wanneer je een knop indrukt op de controller en je pas later de effecten op het scherm ziet. Wij adviseren een input lag van onder de 20 milliseconden, zeker voor games waarbij een snelle reactie nodig is.

100 hertz verversingssnelheid

100 hertz verversingssnelheid voor gaming tv's

Wanneer je een gaming tv aanschaft, moet je ook rekening houden met de verversingssnelheid. Dit kan 50 hertz of 100 hertz zijn, en geeft aan hoe vaak het beeld per seconde ververst wordt. Voorheen was dit minder belangrijk, maar de nieuwe PlayStation 5 en Xbox Series X ondersteunen 100 hertz beeldverversing. Dit betekent dat sommige games vloeiender in beeld komen, omdat je in plaats van 50 beelden 100 beelden per seconde ziet. Zo mis je geen moment van snelle bewegingen en spannende momenten in de game.

4K of 8K resolutie

4K of 8K resolutie voor een gaming tv

De resolutie van een televisie bepaalt hoeveel details je in beeld ziet. De meeste nieuwere game consoles ondersteunen de 4K resolutie. Daarom raden we in ieder geval een tv met deze scherpte aan. Wil je klaar zijn voor de toekomst van gaming? Dan kun je ook kiezen voor een 8K televisie. De PlayStation 5 en Xbox Series X zijn al klaar voor 8K gaming. Hoewel er nu nog weinig games zijn die dit aanbieden, weet je met een 8K televisie zeker dat je alle details haarscherp in beeld krijgt.

Hdmi versie 2.0 of 2.1

hdmi kabels voor gaming televisies

Het is ook van belang dat je televisie over de juiste hdmi poorten beschikt. Wanneer je volledig gebruik maakt van de mogelijkheden van je PlayStation 5 of Xbox Series X, raden wij je een televisie met hdmi 2.0 of 2.1 poorten aan. Met een hdmi 2.1 kabel en ingang gebruik je handige functies zoals VRR. Deze functie zorgt ervoor dat de verversingssnelheid van je console en tv afgestemd op elkaar werken, zodat jij geen haperingen in beeld ziet.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.231 beoordelingen