The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tim

Hoe los ik een foutcode van mijn Brother printer op?

Als je Brother een foutmelding geeft, is dat vervelend, maar een foutmelding is ook handig. Aan de hand van de foutcode kun je nagaan wat er mis is met je printer en kun je snel weer aan de slag. Ik heb voor je uitgezocht wat de belangrijkste foutcodes betekenen en hoe je de storing op kunt lossen.

Alfanumerieke codes

Alfanumerieke codes

Er zijn veel verschillende foutcodes voor Brother printers. De meeste codes zijn 2 of 3 tekens lang en bestaan uit cijfers en letters. Soms staat er ook een omschrijving van de fout op het scherm, zoals "Drum error".

E50: Een probleem met de temperatuur. Waarschijnlijk is de printer te warm. Zet de printer uit en laat hem een tijdje afkoelen. Probeer daarna opnieuw om je documenten af te drukken. E51, E52: Een probleem met de laser. Soms helpt het om de printer uit te zetten en na een tijdje weer opnieuw aan te zetten. Is het probleem niet verholpen, neem dan contact op met de klantenservice van Coolblue of Brother. E54, E60: Probleem met de printermotor of ventilator. De printer heeft een probleem gedetecteerd bij het doorvoeren van het papier, of de ventilator geeft een storing aan. Zet de printer uit en probeer het daarna nog een keer.

A2, A3, A5: Een probleem met de ADF of fax. Controleer of het papier normaal door de ADF loopt en of de fax die je wilt versturen niet te lang is. Verwijder het papier en probeer het opnieuw. 7D: De drum unit is vies en moet schoongemaakt worden. Hoe je dat doet verschilt per printer. Raadpleeg hiervoor de handleiding van jouw model. Je vindt de handleiding ook op de Coolblue-productpagina van je printer. CF: Waste toner opvangbak is vol. Een laserprinter gebruikt toner om tekst en afbeeldingen op het papier de drukken. Een deel van dit tonerpoeder wordt opgevangen in de waste bin. Deze moet af en toe worden geleegd. Wees hierbij voorzichtig dat je bij het legen van het bakje geen tonerpoeder inademt of op je kleding knoeit. E57, E83, 88: Paperjam. Het papier is vastgelopen in een bepaald deel van de printer. Op onze adviespagina over paperjams lees je precies wat je moet doen om het probleem te verhelpen.

Tekst-foutcodes

Naast de alfanumerieke codes geven Brother printers soms ook een tekst-foutmelding op het scherm of op je pc of laptop:

Clean Drum Unit

Zelfde foutmelding als 7D: De drum unit is vies en moet schoongemaakt worden. Bekijk in de handleiding van je printer hoe je dat voor jouw model kunt doen.

Replace laser unit De laser van de printer is aan vervanging toe. Het vervangen kun je niet zelf doen. Gebeurt dit binnen de garantieperiode? Neem dan contact op met de klantenservice.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.881 beoordelingen