The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Hoe bouw je een luchtafvoer afzuigkap om voor reciruclatie?

Als je geen afvoer naar buiten hebt, bouw je een luchtafvoer afzuigkap om tot recirculatie afzuigkap. Om dit te doen, heb je accessoires nodig. Afhankelijk van het type afzuigkap zijn dit in de meeste gevallen alleen koolstoffilters. Voor sommige merken heb je echter een recirculatieset nodig. In dit artikel leg ik je uit hoe je dit precies aanpakt.

Belangrijk bij het ombouwen

Luchtafvoer afzuigkap

Let bij het ombouwen van een afzuigkap op het volgende:

  1. Zorg ervoor dat je de juiste koolstoffilters of de juiste recirculatieset hebt.
  2. Check of de afzuigkap aan de bovenkant genoeg ruimte over heeft.

Stap 1: controleer welke accessoires je nodig hebt

Wandschouw afzuigkap

Afhankelijk van het type afzuigkap heb je koolstoffilters of een recirculatieset nodig. In een recirculatieset zitten naast koolstoffilters extra accessoires om je afzuigkap om te bouwen. Op de productpagina van elke afzuigkap staat in de specificaties wat je precies nodig hebt. Bestel de aanbevolen filters of set.

Stap 2A: ik heb alleen een koolstoffilter nodig

Koolstoffilter

De meeste afzuigkappen hebben alleen koolstoffilters nodig. Deze bevestig je voor de motor. Sommige filters klik je eenvoudig vast, andere filters zet je met een schroevendraaier vast. Kijk in de meegeleverde handleiding van de filters om te zien hoe je deze installeert. Dit verschilt namelijk per type afzuigkap en merk. Met de koolstoffilters reinigt je afzuigkap de kookdampen. Daarna blaast het apparaat ze weer schoon de kamer in.

Stap 2B: ik heb een recirculatieset nodig

Recirculatieset

Sommige afzuigkappen hebben een recirculatieset nodig. Deze bestaat meestal uit een tussenstuk en 1 of meerdere koolstoffilters. Plaats de filters voor de motor om de dampen te filteren. Deze klik je vast of bevestig je met een schroevendraaier. Met het meegeleverde tussenstuk zorg je ervoor dat de afzuigkap de lucht niet wegvoert, maar op de juiste manier weer de kamer in blaast. Bekijk in de meegeleverde handleiding hoe je de recirculatieset gebruikt. Dit verschilt namelijk per type afzuigkap en merk.

Stap 3: let op het model van je afzuigkap

Recirculatie afzuigkap

Wil je jouw afzuigkap in een keukenkastje plaatsen? Dan is het belangrijk om te zorgen dat de afzuigkap aan de bovenkant genoeg ruimte heeft om de lucht terug te blazen. Anders is het niet mogelijk om te recirculeren. Bevestig een roostertje boven op je kastje om te zorgen dat er geen vuil of stof in je kap terecht komt. Modellen die niet zijn ingebouwd, zoals een wandschouw afzuigkap, blazen de lucht naar buiten via de zijkant.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.070 beoordelingen