The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Laszlo

Hoe meld je je HP Printer aan voor HP Instant Ink?

Sommige HP printers zijn geschikt voor HP Instant Ink. Met deze dienst, die maandelijks opzegbaar is, heb je altijd op tijd inkt in huis. Wanneer de inkt bijna op is, zorgt HP automatisch voor het verzenden van nieuwe cartridges. In dit artikel leggen we je in 8 stappen uit hoe je jouw printer voor Instant Ink aanmeldt.

Het stappenplan

HP Instant Ink stappen

Voordat je je aanmeldt, vergeet dan niet om de printer startklaar te maken. Houd ook je creditcard of bankgegevens bij de hand, zodat je de aanmelding in een handomdraai regelt.

  • Stap 1. Ga naar de website.
  • Stap 2. Zoek je printer op.
  • Stap 3. HP+ printer
  • Stap 4. Kies het gewenste plan.
  • Stap 5. Maak een account aan.
  • Stap 6. Maak verbinding met je printer.
  • Stap 7. Print de code en vul deze in.
  • Stap 8. Meld je aan voor HP Instant Ink.

Stap 1: ga naar de website

HP Instant Ink website

Ga naar de hoofdpagina van HP Instant Ink. Je ziet in de HP Instant Ink banner al direct de Meld je nu aan knop. Klik op deze knop. Om eerst de printplannen te zien, scrol je iets naar beneden. Onder het door jou gewenste plan druk je op Aan de slag.

Stap 2: zoek je printer op

HP printer kiezen

Voer het modelnummer van je printer in. Dit staat op de voorkant van de printer. Bijvoorbeeld: HP ENVY 6022e. Tijdens het typen verschijnt jouw printer in de lijst. Klik deze aan. Op het scherm verschijnt een plaatje van jouw printer met het modelnummer. Controleer dit goed. Is dit correct, druk dan op Doorgaan.

Stap 3: HP+ printer

HP+ printer

Als jouw printer geschikt is voor HP+ gaat de verdere activatie via de HP Smart app. Deze is beschikbaar in de Microsoft Store, de App Store, de Mac App Store en de Google Play Store. Heb je je printer al eens gekoppeld aan deze app, klik dan op de HP Instant Ink knop. Activeer je deze app voor het eerst, voeg dan eerst je printer toe. In het volgende adviesartikel lees je hier meer over.

Stap 4: kies het gewenste plan

HP Instant Ink plan uitzoeken

Volg deze stappen als je geen HP+ printer hebt. HP Instant Ink bestaat uit 5 plannen. Dit varieert van weinig printen tot zakelijk printen. Kies het plan dat volgens jou het best bij jouw printgedrag past. Wanneer blijkt dat het plan toch minder past dan je dacht, pas je dat elke maand makkelijk aan. Let wel op: als je eenmaal een betaald plan hebt gehad, kun je niet meer terug naar het gratis proefplan. Het is ook mogelijk om elke maand voor € 1,- pagina’s bij te kopen. Hoeveel pagina’s dat zijn, verschilt per plan. Selecteer het plan dat je ziet zitten.

Stap 5: maak een account aan

HP account aanmaken

In dit venster maak je een account aan. Vul alles in en verzin een sterk wachtwoord. Bedenk ook of je toestemming geeft voor het verkrijgen van e-mails van HP. Als je al een HP account hebt, klik je op Hebt u al een HP account om in te loggen.

Stap 6: maak verbinding met je printer

HP printer verbinden

Zet de printer aan en zorg ervoor dat hij (draadloos) verbonden is met het internet. Op de printer herken je dat aan het wifi of ethernet icoontje dat je op het display ziet. Wanneer het maken van de verbinding niet lukt, klik je op Hoe verbind ik de printer? voor meer informatie. Hoe je dit instelt, verschilt per printerserie.

Om je printer te verbinden, ga je via de Instellingen naar de internetopties. Met de Wizard draadloze instellingen selecteer je de netwerknaam en voer je het wachtwoord in. Na dit proces is je printer verbonden met wifi.

Stap 7: print de code en vul deze in

Code uitprinten

Als de printer is verbonden met wifi, druk je op het HP ePrint icoontje en daarna op Print of Print info en volg je de instructies. Daarna drukt de printer de code af. Gebeurt dit niet? Klik dan op Wat als een pagina niet wordt afgedrukt?.

Voer de code in tijdens het installatieproces en klik op Toepassen. Vervolg dit proces en vul bijvoorbeeld ook je adresgegevens in en hoe je Instant Ink betaalt.

Stap 8: meld je aan voor HP Instant Ink

HP Instant Ink aanmelden

Controleer als laatst of alle ingevulde gegevens kloppen. Als je een kortingscode hebt, vul je deze hier in. Nu volgen er nog 2 handelingen: de voorwaarden accepteren en klikken op Aanmelden. Je bent nu aangemeld voor Instant Ink en het startpakket komt zo snel mogelijk jouw kant op.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.035 beoordelingen