The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Hoe onderhoud je je Miele wasmachine?

Om lang plezier te hebben van je Miele wasmachine, moet je deze af en toe schoonmaken. Zo zorg je ervoor dat je was bij elke wasbeurt fris uit de trommel komt. Je leest hier hoe jij je Miele wasmachine onderhoudt. Bijvoorbeeld door regelmatig de trommel op minimaal 75°C te reinigen.

Miele wasmachine onderhoud

Miele wasmiddellade met caps

Je houdt je Miele wasmachine schoon door regelmatig onderstaande handelingen uit te voeren:

  1. Reinig de trommel op minimaal 75°C.
  2. Maak de wasmiddellade schoon.
  3. Spoel het TwinDos reservoir door.
  4. Maak het watertoevoerzeefje schoon.
  5. Neem de rubberen ring rond de trommeldeur af.
  6. Leeg het afvoerfilter achter het klepje onderin.

Trommel

Miele wasmachine trommel

Om stank in je Miele wasmachine te voorkomen, reinig je maandelijks de trommel. Je doet dit met een katoenprogramma op minimaal 75°C. Of met het programma 'machine reinigen', als de wasautomaat dit heeft. Zorg ervoor dat de trommel helemaal leeg is en gebruik geen wasmiddel.

Wasmiddellade

Miele wasmiddellade

Wanneer je wasmachine geen zelfreinigende wasmiddellade heeft, houd je deze zelf schoon. Je doet dit om de paar maanden. Trek het zeepbakje naar buiten totdat je weerstand voelt. Druk de ontgrendelingsknop in en haal de lade eruit. Reinig het bakje met warm water. Maak ook het CapDosing vakje goed schoon. Gebruik hiervoor een zacht borsteltje. Plaats de lade terug in de wasmachine en laat het bakje op een kier openstaan. Zo kan de wasmiddellade drogen.

TwinDos systeem

Miele TwinDos Care onderhoud

Heb je een TwinDos wasmachine? Onderhoud dan ook het TwinDos systeem. Dit doe je met Miele TwinDos Care. Je gebruikt deze dispenser wanneer jij je wasmachine meer dan 2 maanden niet gebruikt. Bijvoorbeeld als je op reis gaat. Met TwinDos Care van Miele spoel jij de slangen schoon, zodat het wasmiddel niet klontert of indroogt. Je spoelt de slangen ook schoon wanneer je van de Miele TwinDos reservoirs overstapt op navulbare reservoirs. Zo voorkom je dat het systeem verstopt raakt.

Watertoevoerzeefje

Watertoevoerslang

Je wasmachine heeft 2 zeefjes om de klep van de watertoevoer te beschermen. Kijk deze ongeveer om de 6 maanden na. Draai eerst de waterkraan dicht. Schroef de toevoerslang van de waterkraan los. Trek de bovenste rubberdichting eruit. Neem het handvat van de kunststof zeef eronder met een punttang vast en trek de zeef eruit. Maak het zeefje schoon. Plaats eerst de rubberdichting terug en daarna de kunststof zeef.

Rubberen ring

Wasmachine trommel

Vergeet ook niet om regelmatig de rubberen ring rond de trommelopening schoon te maken. Hier komt ongemerkt vuil in terecht. Maak een sopje met heet water en een scheutje afwasmiddel. Dompel een schoon doekje onder in het sop en veeg de rubberen ring schoon, ook aan de binnenkant. Droog het rubber tot slot af met een doek.

Afvoerfilter

Afvoerfilter wasmachine

Onder in je Miele wasmachine zit een klepje met een afvoerfilter. Maak dit filter minimaal 2 keer per jaar schoon. Plaats een teiltje en een handdoek onder het filter. Open het klepje en haal voorzichtig het filter eruit. Vang het water op met het teiltje. Duw het filter weer op zijn plek en sluit het klepje.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.090 beoordelingen