The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Hoe pak ik een tv uit zonder hem te beschadigen?

Hoera, je nieuwe tv is binnen! Je wilt hem natuurlijk niet beschadigen tijdens het uitpakken. Op deze pagina leggen we uit hoe je dit in 6 stappen doet.

Je tv uitpakken in 6 stappen

Het uitpakken van je tv kost ongeveer 15 minuten en bestaat uit de volgende 6 stappen:

  • Stap 1. Til de doos op
  • Stap 2. Maak de doos open
  • Stap 3. Verwijder de accessoires
  • Stap 4. Haal de tv uit de doos
  • Stap 5. Schroef de voet vast
  • Stap 6. Plaats de tv op het meubel

In de doos van de tv vind je de geschikte voet en schroeven. Zorg zelf voor:

  • hulp van een tweede persoon;
  • een stanleymes;
  • een tafel met een kleed erop of een bank om de tv op te leggen;
  • een set schroevendraaiers.

Stap 1: til de doos op

Tv doos optillen

Til samen de doos naar de plek waar je de tv wilt uitpakken. Gebruik hiervoor de handvatten die aan de zijkanten zitten. Vervoer de doos altijd rechtop en horizontaal. Als je de doos op zijn kant zet, staat er te veel druk op de zijkant van de tv. Op deze manier kun je de tv beschadigen.

Stap 2: maak de doos open

Maak met een stanleymes de bovenkant van de doos open. Snijd niet te diep, zodat je de accessoires die bovenop liggen niet beschadigt. Staan er extra uitpak instructies op de doos? Volg deze dan. Bij sommige tv’s zitten er speciale clips aan de onderkant van de doos. Wanneer je deze losmaakt, til je gemakkelijk de bovenkant van de doos eraf.

Stap 3: verwijder de accessoires

Accessoires uit de tv doos verwijderen

Haal eerst alle accessoires en beschermende materialen als piepschuim uit de doos en leg deze netjes aan de kant. Als er een beschermhoes om de tv zit, laat je deze nog even zitten.

Stap 4: haal de tv uit de doos

Tv uit de doos halen

Zet eerst een tafel met een kleed erop of een bank klaar. Hierop leg je de tv straks neer. Til samen de tv uit de doos. Houd met één hand de zij- en achterkant van de tv vast en raak het scherm niet aan. Met je andere hand ondersteun je de onderkant van de tv. Raak ook hiermee het scherm niet aan. Leg de tv vervolgens plat en met het scherm naar beneden op de tafel of bank.

Stap 5: schroef de voet vast

De voet aan de tv schroeven

Verwijder de eventuele beschermhoes die om de tv zit. Hierna zijn de schroefgaten aan de achterkant van de tv zichtbaar. Schroef de voet vast aan de tv. In de meegeleverde handleiding zie je hoe je dit precies doet. Let op: draai de schroeven niet te hard aan. Vast is vast.

Stap 6: plaats de tv op het meubel

Tv op meubel plaatsen

Til samen de tv naar het meubel. Houd de tv op dezelfde manier vast als toen je hem uit de doos haalde. Wanneer de tv staat, verwijder je het overige beschermingsmateriaal. Denk aan stickers die op het scherm zitten. Gebruik hiervoor geen mes, maar gewoon je vingers.

Je bent klaar!

Accessoires of schroeven controleren

Geef elkaar een high five. Gooi niet direct al het verpakkingsmateriaal weg, maar controleer eerst of er nog kleine accessoires of schroeven in de doos liggen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.447 beoordelingen