The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Steven

Hoe print je met een Epson printer vanaf jouw smartphone?

Printen vanaf je smartphone werkt eenvoudig en snel. Je hoeft geen drivers of andere software te installeren. Het enige wat je nodig hebt is een wifi verbinding en de Epson iPrint app. Vervolgens komt je printje in enkele seconden je printer uit rollen. Wij leggen je uit hoe je dit doet.

Bereid de printer voor

Zit je printer nog in de doos of heb je hem nog niet geïnstalleerd? Installeer hem dan eerst, voordat je gaat printer. Heb je dit al gedaan? Ga dan naar Stap 3. Het installeren van de printer doe je als volgt:

  1. Pak de printer uit en verwijder alle stickers en blauwe plakbandjes.
  1. Vul de papiercassette met papier.
  1. Verbind de stroomkabel aan de achterkant van de printer.
  1. Kies een taal op het display van de printer.
  1. Installeer alle meegeleverd cartridges in de cartridgehouder.
  1. De printer gaat nu initialiseren en maakt een testafdruk.

Stap 1: Verbind je printer met het wifinetwerk

Zoek naar het wifi symbooltje. Deze zit waarschijnlijk bovenin het scherm. Selecteer vervolgens 'Wi-Fi' en ga naar de Wizard Wi-Fi instellingen. Kies het netwerk waarmee jij wilt verbinden. Vul een wachtwoord in als dit nodig is en je printer is verbonden met het internet.

Stap 2: Download de app

Om te printen vanaf je smartphone, hoef je geen drivers of stuurprogramma's te downloaden. Je kunt gelijk aan de slag. Hiervoor download je de Epson iPrint app in de Google Play store of Apple App store. Wanneer de app klaar is met downloaden open je hem. Zorg dat je op hetzelfde wifi netwerk zit als je printer, anders kan de app de printer niet vinden.

Stap 3: Maak verbinding met de printer

Accepteer de gebruiksvoorwaarden, mits je ermee akkoord gaat. Je krijgt een korte uitleg van wat je met de app kunt doen, waarna je op het home scherm komt. Hier staat 'Printer niet geselecteerd', klik hier op. Kies de printer waarmee je wilt verbinden. Je kunt de mobiel ook via het display van de printer verbinden, maar dit werkt erg omslachtig.

Stap 4: Leer de app kennen

Na het toevoegen van de printer krijg je direct de status van je apparaat te zien. Bijvoorbeeld de resterende inkt en de levensduur van je onderhoudscassette. Ook kun je de printkop reinigen, de spuitkanaaltjes controleren en je kunt nieuwe inkt bestellen. Uiteraard kan je ook printen en scannen met deze app. Ga hiervoor met het pijltje terug naar de home pagina. Hier kan je onder andere scannen, foto's printen en documenten printen. Ook kan je direct vanaf social media of de cloud afdrukken.

Stap 5: Print bestanden en foto's

Het printen van een bestand of foto werkt gemakkelijk. In het home scherm ga je naar 'foto's afdrukken' of 'documenten afdrukken'. Selecteer de bestanden die jij wilt printen en pas ze aan op de volgende pagina. Zorg dat je het juiste papierformaat selecteert. Voor documenten is dit doorgaans A4, voor foto's 10 x 15 cm. Druk op printen en je foto verschijnt in je uitvoerlade.

Stap 6: Scan bestanden en foto's

Om te scannen ga je simpelweg naar 'scannen'. Leg je document of foto op de glasplaat en klik op de scan knop rechts onderin je scherm. Klaar is Kees! Je kunt hem nu op je telefoon opslaan, delen met anderen of mailen naar een email adres naar keuze.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.867 beoordelingen