The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Siebe

Je laptop aansluiten op een wifi netwerk

Je hebt een nieuwe laptop gekocht maar om te internetten moet je verbinding maken met een draadloos wifi netwerk. In de onderstaande 4 stappen leg ik je uit hoe je dat doet.

Stap 1: klik op het wifi-icoon

Afbeelding met desktop wifi menu in Windows 10

Het wifi-icoontje staat rechtsonder op het bureaublad, naast het icoon voor de geluidsinstellingen. Klik op het icoon. Als het goed is zie je nu een lijst met wifi-netwerken tevoorschijn komen.

Stap 2: klik het juiste wifi-netwerk aan

Afbeelding wifi menu aansluiten Windows 10

Selecteer in de lijst het juiste wifi-netwerk. Weet je niet welk netwerk de juiste is? Kijk dan even op het modem, hier staat vaak de naam op van het netwerk (SSID).

Stap 3: voer het wachtwoord in

Afbeelding van wifi menu in windows 10 voor het aansluiten van je wifi netwerk

Nu is het tijd om je wachtwoord in te voeren. Afhankelijk van het type netwerk (bijvoorbeeld op het netwerk van school) heb je soms ook een gebruikersnaam nodig. Als je een nieuw modem in huis hebt, staat het wachtwoord vaak op de onderkant van het kastje. Let op: het wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Krijg je een foutmelding? Misschien heb je het cijfer '0' en de letter 'O' door elkaar gehaald.

Stap 4: wacht tot er verbinding is

Afbeelding van desktop met wifi menu in Windows 10

Als het goed is maakt de laptop nu verbinding met het wifi-netwerk. Dit kan eventjes duren. Zie je het wifi-icoon rechts onderaan wit worden? Gefeliciteerd, je bent verbonden! Krijg je de foutmelding dat je een verkeerd wachtwoord hebt ingetypt? Probeer stap 3 nog een keer.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen