The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Hoe sluit ik een monitor aan op een tablet?

Een tablet is een goede vervanging van je laptop of desktop. Maar wat als je met je tablet wilt werken op een net iets groter scherm? In dit artikel leg ik je uit hoe je jouw iPad of Android tablet aansluit op een externe monitor.

Apple iPad via kabeltje

Je sluit je Apple iPad op 2 manieren aan op een extern beeldscherm. De eenvoudigste manier is met een Apple Lightning Digital AV Adapter. Je sluit dit kabeltje met de Lightning connector aan op je iPad en steekt aan de andere kant een HDMI-kabel in. Deze verbind je met je beeldscherm. Op die manier krijg je het beeld van je iPad op een monitor.

Apple iPad via Apple TV

Heb je al een Apple TV in huis? Koppel deze dan via een HDMI-kabel aan je beeldscherm. Vervolgens verbind je jouw iPad met AirPlay aan de Apple TV. Op deze manier krijg je ook het beeld van jouw iPad op de monitor. Vanwege de vertraging is dit minder geschikt voor het bewerken van documenten, maar nog altijd prima voor het geven van presentaties.

Android tablet via een kabeltje

Hoe je een Android tablet aansluit op een externe monitor, is afhankelijk van het model. Heeft jouw Android tablet een Micro HDMI-aansluiting? Dan gaat het eenvoudig: koop een geschikte kabel en sluit deze aan op de HDMI-poort van je beeldscherm.

Heeft jouw tablet deze aansluiting niet, maar ondersteunt deze wel MHL (Mobile High-Definition Link)? Dan koop je een adapter die je aan de ene kant aansluit op de USB-poort van je tablet en aan de andere kant verbindt met een HDMI-kabel die je aansluit op jouw beeldscherm. Enkele beeldschermen ondersteunen MHL direct, waardoor je het toestel dan eenvoudig via USB verbindt. Je telefoon wordt op die manier tegelijkertijd opgeladen.

Android tablet via Google Chrome

Heeft jouw Android tablet bovenstaande mogelijkheden niet, dan kun je de tablet altijd nog via Google Chromecast op je monitor weergeven. Sluit hiervoor een Chromecast op je beeldscherm aan en cast je scherm vanuit de Google Home app naar deze Chromecast. Dat doe je door linksboven op menu te drukken, en vervolgens op Scherm/audio casten. Kies je Chromecast en je hebt beeld van je tablet op de monitor. Hierbij ontstaat wel een lichte vertraging, waardoor deze optie minder geschikt is voor bijvoorbeeld het bewerken van teksten.

Uhro
Artikel van:
Uhro Monitor specialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen