The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Dewy

Hoe verleng je de batterijduur van jouw iPhone?

Apple iPhone staat bekend om zijn lange batterijduur. Maar toch kan het zo zijn dat je iPhone leeg raakt wanneer je je iPhone intensief gebruikt. Daarnaast wordt je batterijduur na een aantal jaar altijd minder. Met deze tips haal je het uiterste uit de batterijduur van jouw iPhone.

Werk iPhone altijd bij naar de nieuwste software

iOS updates

Problemen met de batterijduur van je iPhone zijn bij een nieuwe iOS update mogelijk verholpen. Zorg daarom altijd dat jouw Apple iPhone is bijgewerkt naar de meest recente versie van iOS.

Vermijd hoge temperaturen

iPhone temperatuur

Apple iPhone functioneert prima binnen een groot temperatuurbereik. De ideale temperatuur ligt tussen de 16 en 22 ℃ . Gebruik je jouw iPhone in een hele koude omgeving? Dan merk je dat je batterij minder lang meegaat. Dit is gelukkig maar tijdelijk. Wanneer je jouw iPhone blootstelt aan een temperatuur boven de 35 ℃ is de schade aan de batterij helaas vaak blijvend. Vermijden dus!

Laad iPhone op zonder hoesje wanneer 't warm is

Opladen zonder hoesje

Warmte is dus slecht voor jouw iPhone. Als je jouw iPhone oplaadt, wordt het geheel nóg warmer. Voelt jouw iPhone warm of is de omgevingstemperatuur warm? Laad jouw iPhone dan op zonder hoesje. Door een telefoonhoesje raakt jouw iPhone de warmte namelijk minder goed kwijt. En dat is slecht voor de batterij. Bij warmte dus altijd even opladen zonder hoesje.

Pas de helderheid van het scherm aan

iPhone schermhelderheid

De meeste mensen kennen deze tip waarschijnlijk wel. Toch mag hij niet in dit lijstje ontbreken. Het scherm van iPhone is namelijk de grootste energieverslinder. Houd daarom de helderheid zo laag mogelijk, zeker in donkere ruimtes. Schakel de volledige helderheid enkel in wanneer het écht nodig is. Bijvoorbeeld buiten in de zon. Handig hierbij is de automatische functie. Zo past het scherm zich automatisch aan het omgevingslicht aan.

Schakel onnodig trillen uit

iPhone trilstand

Trillen kost energie. Om batterij te besparen is het daarom handig om de trilfunctie uit te zetten. Dit doe je via InstellingenGeluiden. Schakel hier Trillen bij belsignaal of Trillen bij geluid naar eigen keuze uit.

Verleng de batterijduur met een Smart Battery Case

Apple Smart Battery Case

Om jouw iPhone te beschermen tegen krassen, gebruik je een hoesje. De Smart Battery Case beschermt je iPhone niet alleen; hij verlengt ook de batterijduur. Er zit namelijk een geïntegreerde batterij in het hoesje verwerkt. Een losse powerbank meenemen is dus verleden tijd. Om je een indicatie te geven van de hoeveelheid extra energie die dit hoesje geeft: iPhone Xs heeft zonder Battery Case een gesprekstijd van 20 uur, mét deze case tot wel 33 uur. De moeite waard dus.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 13.956 beoordelingen