The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Hoe verwijder je een tv en beugel van je muur?

Wil je een andere tv aan de beugel hangen of de beugel helemaal van de muur halen? Het is belangrijk dat je dit voorzichtig en veilig doet, zodat je de tv of beugel niet beschadigt. In dit artikel leggen we uit hoe je dit in 5 stappen doet.

Tv en muurbeugel verwijderen in 5 stappen

Tv verwijderen

Het verwijderen van je tv en muurbeugel kost ongeveer 30 minuten. We raden aan dat je hulp vraagt van een tweede persoon.

  • Stap 1. Verwijder de kabels uit je tv
  • Stap 2. Verwijder de beveiliging
  • Stap 3. Til de tv van de beugel
  • Stap 4. Schroef de beugel los
  • Stap 5. Maak de gaten dicht

Stap 1: verwijder de kabels uit je tv

Kabels verwijderen

Verwijder eerst alle kabels uit de tv. Zo voorkom je dat hij ergens aan blijft haken wanneer je hem van de beugel haalt. Staan er apparaten in de buurt? Plaats deze dan op afstand, zodat ze niet in de weg staan.

Stap 2: verwijder de beveiliging

Lock verwijderen

De tv is meestal aan de beugel vastgezet via een beveiliging. Dit is een pin of langwerpige plaat die door een opening of gleuf van de beugel loopt. Trek deze voorzichtig uit de beugel.

Stap 3: til de tv van de beugel

Frames losschroeven

Til met 2 personen de televisie op, zodat deze loskomt van de beugel. Leg de tv plat neer op een bank of vloerkleed. Schroef vervolgens de frames van de beugel uit de tv.

Stap 4: verwijder de beugel

Afdekplaten

Verwijder eerst de afdekkappen. Schroef daarna de schroeven uit de beugel, terwijl iemand anders de beugel vasthoudt. Haal de beugel nu van de muur en leg deze weg. Zitten er plugs in de muur? Verwijder deze dan.

Stap 5: maak de gaten dicht

Gaten in muur

Doe een beetje plamuur op een plamuurmes en druk met het mes de plamuur in de gaten. Veeg het teveel aan plamuur weg met een ander, nat plamuurmes. Zodra de plamuur droog is, schuur je dit deel op met schuurpapier.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.736 beoordelingen