The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Laurence

Hoe werkt keystone correctie?

Vaak kun je een beamer niet recht voor het scherm zetten. Hierdoor lijkt de projectie eerder op een trapezium dan op een rechthoek. In dit geval is de keystone correctie een handige oplossing. Met deze functie pas je gemakkelijk de positie van de hoeken aan. Hoe dit precies werkt, lees je op deze pagina.

Stap 1: pas de projectie in het scherm

Pas de grootte van de projectie aan tot het beeld zo goed mogelijk in het scherm valt. Beamers met een zoomfunctie hebben meestal een wiel aan de bovenkant. Door hieraan te draaien, maak je de projectie groter of kleiner. Heeft de beamer geen zoomfunctie, dan moet je het apparaat naar voren of achteren verplaatsen.

Stap 2: vind de keystone correctie knoppen

Keystone correctie knop

Bij de meeste beamers vind je de keystone correctie boven op het apparaat. In sommige gevallen zitten deze knoppen ook op de afstandsbediening. Je herkent de knoppen aan het trapeziumvormige icoon. Aan de smalste kant van het icoon zie je kleine pijlen. Deze pijlen geven aan welke hoeken je aanpast wanneer je op de knop drukt.

Stap 3: pas de hoeken aan

Keystone correctie hoeken

Druk op de knoppen om de horizontale en/of verticale keystone correctie toe te passen. Ga net zolang door totdat de hoeken van het beeld precies in de hoeken van het scherm vallen. Lukt het niet in 1 keer en wil je opnieuw beginnen? Meestal toont de beamer een menu waarop je alle gemaakte aanpassingen ziet. Op deze manier zet je de hoeken gemakkelijk terug naar de basisinstellingen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.186 beoordelingen