The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Richard

Hoeveel opslagcapaciteit heb je nodig in jouw SSD?

Heb je de keuze gemaakt voor een SSD, en twijfel je over de opslagcapaciteit die je nodig hebt? Dan loont het om te bepalen hoeveel GB of TB aan ruimte je denkt nodig te hebben. Wij geven je aan de hand van meerdere gebruikssituaties een indicatie. Zo weet jij hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt voor jouw gebruikssituatie.

Voor het sneller opstarten van je computer

Opstarten van een pc met SSD

Installeer je alleen je besturingssysteem op de SSD? Dan heb je genoeg aan 500 gigabyte. Windows 10 neemt namelijk 20 gigabyte in beslag en macOS ongeveer 35 gigabyte. Op die manier passen ook veelgebruikte programma's en andere bestanden nog op de SSD. De software die je veel gebruikt start zo snel op, wat fijn is als je bijvoorbeeld Word dagelijks gebruikt. Ook je album met vakantiefoto's staat in een mum van tijd voor je neus.

Voor gaming

Game pc met SSD

Ben je een fanatieke gamer en bewaar je graag meer dan enkele games op je pc om later opnieuw te spelen? Dan heb je een SSD nodig met meer dan 500 gigabyte aan opslagcapaciteit. Games nemen tegenwoordig steeds meer opslagruimte in beslag. Bovendien nemen updates zoals patches ook extra ruimte in. Zo kost een pc game gemiddeld 40 tot 50 gigabyte aan opslag. Op een SSD van 1 terabyte heb je daarom plaats voor je besturingssysteem en een aantal games.

Voor foto's en video's bewerken

Foto- en videobewerking met SSD

Of je nou hobbymatig foto's en video's bewerkt of professioneel te werk gaat, een SSD met ruime opslagcapaciteit maakt je workflow een stuk eenvoudiger. Zo heb je niet alleen ruimte voor je grafische programma's, maar vooral voor je projectbestanden en back-up beeldmateriaal. De grootte van het materiaal loopt snel op, dus kies voor minimaal 1 terabyte aan opslag. Wil je geen ruimte tekort komen, dan zorgt 2 terabyte aan opslag ervoor dat je geen ruimte tekort komt.

Voor muziek- en audio productie

Muziek- en audioproductie op SSD

Componeer of mix je audio tracks of maak je studio opnames met je computer? Dan is een SSD met een opslagcapaciteit van 500 gigabyte minimaal aanbevolen. Zo heb je voldoende ruimte voor je DAW tools, plug-ins, bestaande projecten en bescheiden bestandsbibliotheken met muziek samples. Houd je al je werk graag bij de hand of heb je grote collecties aan audiobestanden? Kies in dat geval voor een SSD met een opslagcapaciteit van 1 terabyte of meer.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen